tse-pidvyshchuie-ryzyk-viiskovoho-intsydentu-u-moskvi-zanepokoieni-cherez-viiskovi-navchannia-nato-u-finliandii

"Це підвищує ризик військового інциденту": у москві занепокоєні через навчання НАТО у Фінляндії

 • 52749 переглядiв

У росії заявили, що майбутні військові навчання НАТО у Фінляндії поблизу її кордонів підвищують ризики потенційних військових інцидентів і ескалації гібридної війни проти москви.

У відповідь на майбутні військові навчання НАТО в Фінляндії, у москві заявили, що це лише збільшує ймовірність конфлікту рф та Альянсу. Про це у коментарі російським ЗМІ заявила речниця російського мзс марія захарова, передає УНН.

Деталі

Альянс продовжує практичне військове освоєння колись нейтральної держави, авторитетного учасника дискусій щодо зміцнення стабільності та безпеки. Згадані маневри (військові навчання НАТО - ред.) біля рубежів росії підвищують ризики можливих військових інцидентів

- заявила захарова. 

Вона також впевнена, що майбутнє відпрацювання бойових дій у Фінляндії є частиною гібридної війни проти росії. За її словами, москва уважно стежить за діями "колективного заходу".

Військові України діляться бойовим досвідом з офіцерами Австралії та Фінляндії у рамках багатонаціональних курсів підготовки17.04.24, 19:56 • [views_0]

Окремо дипломатка запевнила, що росія вживе всіх необхідних заходів політичного та військово-технічного характеру для усунення загроз обороноздатності країни.

Контекст

У Фінляндії, поблизу кордону з росією, від квітня до початку червня проходитимуть навчання з військовими НАТО. Кульмінацією весняних навчань стануть міжнародні бойові навчання "Північний ліс 24". Вертольоти збройних сил Великої Британії та США братимуть участь у навчаннях НАТО від 24 квітня до 7 червня 2024 року.

Нагадаємо 

Президент Фінляндії Александр Стубб закликав європейські країни зосередитися на негайній допомозі Україні та підготовці своїх збройних сил.