tsiny-na-zoloto-kolyvaiutsia-cherez-novi-ekonomichni-dani-z-ssha

Ціни на золото коливаются через нові економічні дані з США

 • 13157 переглядiв

Спотове золото зросло у ціні, але ф'ючерси на золото в США знизилися. Причини коливань пов'язані з тим, що інвестори оцінювали економічні дані США, щоб визначити майбутнє процентних ставок Федеральної резервної системи.

Ціни на золото піднялися, але коливались у вузьких межах, оскільки інвестори оцінювали американські економічні дані, щоб зрозуміти майбутнє процентних ставок Федрезерву. Пише УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Спотове золото зросло на 0,2%, досягнувши 2 325,23 доларів за унцію станом на 06:34 за Гринвічем, відновившись після падіння до мінімуму з 5 квітня на попередній сесії. У той же час, ф'ючерси на золото в США знизилися на 0,2%, склавши 2 338,00 доларів.

Помилковий прорив на рівні 2300 доларів у вівторок, ймовірно, означає, що ціни на золото залишаться в діапазоні, прямуючи до даних про інфляцію в США та засідання Банку Японії... Я очікую, що золото буде топтати воду між 2300 і 2350 доларами, якщо не з'явиться свіжий каталізатор

- сказав старший аналітик City Index Метт Сімпсон.

Цього тижня інвестори зосередять увагу на опублікуванні даних про валовий внутрішній продукт (ВВП) США у четвер та звіті про витрати на особисте споживання (PCE) у п'ятницю. За словами Сімпсона, якщо економічні дані виявляться міцними, це може стати сюрпризом, що сприятиме подальшому зростанню долара та доходності облігацій США. Сильніший долар та вища доходність облігацій роблять золото, яке коштує в доларах, менш привабливим для інвесторів з інших країн і як альтернативу інвестиціям у державні папери.

Ціни на золоті злитки досягли рекордної вартості у 2 431,29 долари 12 квітня, збільшившись на майже 400 доларів з початку березня. Проте, зростання цін сповільнилося, коли зменшилися побоювання щодо можливості регіонального конфлікту на Близькому Сході. За тиждень вартість золота знизилася більше ніж на 2%. В той же час, ціна на спотове срібло зросла на 0,1%, досягнувши 27,32 долара за унцію.

Ми очікуємо, що срібло перевершить золото в міру зростання інвестиційних потоків. Повільніше зростання видобутку корисних копалин і високий промисловий попит свідчать про те, що пропозиція відстає від попиту, що утримуватиме ринок у структурному дефіциті

- йдеться в замітці ANZ.

Нагадаємо

Ціни на золото впали до двотижневого мінімуму на тлі послаблення напруженості на Близькому Сході та очікування інвесторами економічних даних з США, які можуть вплинути на процентні ставки. 

Ірина Колеснік

Новини Світу