ttsk-za-kordonom-ne-bude-u-minoborony-poiasnyly-yak-ukraintsi-v-inshykh-krainakh-zmozhut-onovyty-dani

ТЦК за кордоном не буде. У Міноборони пояснили, як українці в інших країнах зможуть оновити дані

 • 31481 переглядiв

Міністерство оборони України планує дозволити чоловікам, які перебувають за кордоном, оновлювати свої військово-облікові дані в консульських установах та через електронний кабінет, оскільки функціонування територіальних військкоматів за межами країни є нереальним.

Для чоловіків за кордоном планують дозволити оновлення військово-облікових даних у консульських центрах та електронному кабінеті. Робота територіальних центрів комплектації (ТЦК) за межами країни - це нереально. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передає УНН.

Деталі 

За його словами, ТЦК не може працювати в інших країнах і вручати там повістки громадянам України.

ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це (вручення повісток за кордоном – ред.) виглядає доволі нереальним

- заявив Лазуткін. 

Він пояснив, що після набуття чинності нового закону про мобілізацію в чоловіків призовного віку в Україні і за кордоном протягом 60 днів буде можливість оновити військово-облікові дані, зокрема і через електронний кабінет.

24.04.24, 21:18 • [views_0]

Він також запевнив, що наразі йде робота над тим, аби чоловіки мали змогу оновити дані без обов'язкового повернення до України.

Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Для тих, хто за кордоном, буде можливість зробити це (оновити військово-облікові дані – ред.) в консульських установах, а також через електронний кабінет

- розповів речник Міноборони.

23.04.24, 17:08 • [views_0]

Нагадаємо

Військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років не зможуть отримати закордонні паспорти у відокремленому підрозділу або дипломатичній установі України. Видача паспортів здійснюватиметься лише на території України.

Міністерство закордонних справ України тимчасово призупинило прийом нових заяв на консульські послуги від українських чоловіків віком 18-60 років за кордоном, у зв'язку з новим законом про військову службу та мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки планує викликати представників МЗС для роз’яснення розпорядження про призупинення надання консульських послуг для українських чоловіків за кордоном.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував призупинення надання консульських послуг чоловікам за кордоном назвавши неприйнятним те, щоб вони "сиділи в ресторанах", у той час як "хлопці в окопах дуже втомилися".

11.04.24, 11:21 • [views_0]