u-berezni-ukraina-eksportuvala-morem-118-mln-tonn-produktsii-na-sumu-dollar32-mln-svyrydenko

У березні Україна експортувала морем 11,8 млн тонн продукції – Свириденко

 • 67315 переглядiв

У березні Україна експортувала через Чорне море 11,8 млн тонн продукції на суму $3,2 млн.

Експорт України через Чорне море у березні досяг 11,8 мільйона тонн продукції на загальну суму в 3,2 мільйона доларів. Про це заявила Перша віцепрем'єр-міністерка України, Міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає УНН.

Позитивні зрушення в українському морському експорті. У березні ми експортували 11,8 млн тонн на 3,2 млн доларів. Важливо тримати темп.

– написала Свириденко у соцмережі Х.

Додатково

Україна перевершила очікування завдяки потужному експорту зерна понад два роки після початку повномасштабного вторгнення росії в країну.

Минулого тижня міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що від моменту запуску українського гуманітарного коридору в Чорному морі було експортовано 33,8 мільйона тонн вантажу до 40 країн на 1140 суднах, що перевищило обсяг експорту за весь рік дії Зернової ініціативи.

В Укрзалізниці фіксують зростання перевезень зернових морським шляхом, порівняно з суходолом01.04.24, 15:14 • [views_0]

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що впродовж маркетингового року Україна експортувала сукупно майже 34,5 мільйона тонн зернових культур, причому 4,9 мільйона тонн було експортовано лише в березні, що свідчить про стабільний експортний рух, якому сприяють порти Великої Одеси.