u-biznesu-pytannia-ne-tilky-do-pravookhoronnykh-orhaniv-ale-y-do-kontroliuiuchykh-kostin

У бізнесу питання не тільки до правоохоронних органів, але й до контролюючих – Костін

 • 45069 переглядiв

Генеральний прокурор Андрій Костін закликав уряд призначити голів Державної податкової служби та Державної митної служби, щоб зняти занепокоєння бізнесу щодо контролюючих органів та покращити комунікацію між бізнесом та урядом.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що є розуміння того, що у бізнесу є питання не тільки до правоохоронних органів, але й до контролюючих: податкової, Державної митної служби й Держпродспоживслужби. Тому Костін вкотре закликав уряд призначити керівників Державної податкової служби та  Державної митної служби. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми розуміємо, що питання у бізнесу не тільки до правоохоронних органів, але й до контролюючих органів – це й податкова, й митна й Держпродспоживслужба. Тобто органи, які також комунікують з бізнесом. Тому хочу ще раз звернутися до уряду з проханням призначити керівників Державної податкової служби, Державної митної служби. Дуже важливо, щоб бізнес розумів політику органу, а політику формує керівник", - заявив Костін.

Костін звертаючись до бізнес-омбудсмен Романа Ващука зазначив, що важливим є те, що він спілкується з прем’єр-міністром. Проте, якби був керівник Державної податкової служби було б достатньо поспілкуватися з ним, а не чекати зустрічі з прем’єр-міністром.

"Тобто це важливо для бізнесу, тому дуже важливо, щоб наш почули. Ми можливо будемо також долучати до роботи й контролюючі органи", - сказав Костін.

Костін зауважив, що коли бізнес говорить про тиск потрібно також питати, а з чийого боку відбувається тиск. З боку правоохоронних органів, чи контролюючих.

 "Але для доброчесного бізнесу будь-який державний орган, який спричиняє проблеми, не допомагає – це відображається на відношення до держави в цілому.  Будь-яка помилка кожного з наших органів – це удар по репутації держави в цілому", - сказав Костін.

Митниця, оборонна й судова системи: в НАБУ розповіли, де зросла корупція в Україні16.08.23, 11:58 • [views_3588510]

Доповнення

Член Ради товариства у The Aspen Institute Kyiv, директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін заявляв, що бізнес в Україні вже знаходиться у відчаї і готовий публічно говорити про тиск на підприємців з боку податкової та силовиків. Для того, щоб ситуація змінилася, влада повинна бути більш відкритою.

Активіст Дмитро, який прийшов в костюмі гусака на Mind Entrepreneur Summit 2024 заявляв, що податкова політика, яку формує голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, змушує підприємців закривати свій бізнес або вступати в відкрите протистояння з нардепом.

Анна Мурашко

Економіка