u-khamasi-skazaly-za-yakykh-umov-hotovi-sklasty-zbroiu

У ХАМАСі сказали, за яких умов готові скласти зброю

 • 15581 переглядiв

ХАМАС заявляє, що готовий скласти зброю і стати політичною партією, якщо буде створена незалежна палестинська держава в межах кордонів, що існували до 1967 року.

Угруповання ХАМАС складе зброю, якщо буде створена незалежна палестинська держава в межах кордонів, що існували до 1967 року. Про це заявив політичний представник угруповання ХАМАС Халіл аль-Хайя в інтерв'ю AP, передає УНН

Деталі 

Чиновник ХАМАС заявив, що ісламське угрупування готове погодитися на перемир'я з Ізраїлем на п'ять або більше років, скласти зброю і  перетворитися на політичну партію, якщо буде створена незалежна палестинська держава в межах кордонів, що існували до 1967 року. 

Як зазначає видання, ця заява пролунала на тлі безрезультатних переговорів протягом місяців щодо припинення вогню в Газі .Припущення, що ХАМАС роззброїться, виглядало значною поступкою з боку бойовиків, які офіційно прагнуть знищити Ізраїль. Але малоймовірно, що Ізраїль розглядає такий сценарій. 

Ізраїль пообіцяв розгромити ХАМАС після смертоносних атак 7 жовтня.  Його нинішнє керівництво категорично проти створення палестинської держави на землях, захоплених Ізраїлем у війні на Близькому Сході 1967 року.

Ердоган зустрівся у Стамбулі з керівником політбюро ХАМАС21.04.24, 02:21 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Новини Світу