u-kharkovi-vykryto-shakhraisku-skhemu-pasazhyrskykh-perevezen-na-okupovani-terytorii

У Харкові викрито шахрайську схему пасажирських перевезень на окуповані території

 • 96396 переглядiв

У Харкові затримали 35-річного раніше громадянина Азербайджану, який ошукав жінку на 13 000 гривень, розмістивши фіктивне оголошення про пасажирські перевезення на окуповані території.

У Харкові розкрили шахрайську схему з пасажирськими перевезеннями на окуповані території. Про це повідомляє поліції Харківської області, передає УНН.

Деталі

Співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області разом із співробітниками слідчого відділу Харківського РУП № 2 ГУНП викрили шахрайську схему, яка призвела до заволодіння коштами громадянки під час оформлення пасажирських перевезень на окуповані території.

Згідно з інформацією, 35-річний фігурант, раніше засуджений безробітний громадянин Азербайджану, був у розшуку за скоєнням іншого майнового злочину та переховувався у Харкові.

Чоловік, ставши учасником у віртуальній спільноті щодо пасажирських перевезень на окуповані території, використав довіру та безвихідне становище потерпілої, що не мала іншої можливості виїхати до рідних.

Відтак, розмістивши фіктивне оголошення про пасажирські перевезення на окуповані території, зловмисник заволодів коштами у сумі 13 тисяч гривень жінки. Жертва, перерахувавши гроші як передплату за квитки, залишилася без послуги та грошей.

Після проведеного обшуку громадянина Азербайджану було затримано та повідомлено про підозру за шахрайство. За результатами слідства, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Кіберполіція попереджає про нове SMS-фішингове шахрайство з доставкою посилок19.02.24, 00:22 • [views_0]

Юлія Котвицька

Війна