u-mahate-zrobyly-zaiavu-shchodo-sytuatsii-na-zaes

У МАГАТЕ зробили заяву щодо ситуації на ЗАЕС

 • 24937 переглядiв

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається вкрай непередбачуваною, незважаючи на відсутність нещодавніх атак безпілотників, експерти МАГАТЕ щодня чують артилерійські обстріли, а наслідки конфлікту, що триває, впливають на ядерну безпеку на інших ядерних об'єктах України.

Атаки дронів на Запорізьку АЕС припинилися, але ситуація на станції залишається непередбачуваною, заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, передає УНН.

Деталі

За його словами, експерти МАГАТЕ, які працюють на АЕС, щодня чують артилерійські обстріли в місцях, що знаходяться на різній відстані від ЗАЕС.

У понеділок, 22 квітня, експерти МАГАТЕ відвідали навчальний центр, що знаходиться неподалік периметру майданчика ЗАЕС. Вони нанесли туди візит уперше після повідомлень про атаки дронів на будівлю 7, 9 та 18 квітня. Фахівцям не показали його дах, але представник навчального центру запевнив, що цього разу його не було пошкоджено.

Нам не відомо про якісь атаки дронів з моменту повідомлення про інцидент тиждень тому, і це дає надію. Однак з досвіду ми знаємо, що ситуація може різко погіршитися щохвилини. Ситуація залишається вкрай непередбачуваною

заявив Гроссі.

Доповнення

В інших частинах України групи МАГАТЕ, які працюють на Хмельницькій, Рівненській, Південноукраїнській АЕС і Чорнобильській АЕС, повідомили, що ядерна безпека підтримується, попри наслідки війни, включно з повітряними нальотами, які діяли кілька днів протягом останнього тижня.

МАГАТЕ: Відбулася чергова атака безпілотників на загарбану ЗАЕС 18.04.24, 23:28 • [views_0]