u-metropoliteni-sprostovuvaly-feiky-pro-ymovirne-zakryttia-shche-dvokh-stantsii-pidzemky

У КМДА спростовували фейки про ймовірне закриття ще двох станцій столичної підземки

 • 21509 переглядiв

У Київському метрополітені наголошують, що наразі жодних змін у роботі станцій метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" не планується, і вони працюватимуть у звичайному режимі для перевезення пасажирів та укриття під час авіанальотів.

У КП "Київський метрополітен" наголошують, що наразі жодних змін в роботі у роботі станцій метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" не заплановано. Про це заявили у Київській міській державній адміністрації, передає УНН.

Деталі 

У відомстві наголошують, що заплановані ремонтні роботи очікують провести без зупинки руху поїздів.

Відповідно до тендера з розробки проєктної документації, що відбувся в листопаді 2023 року, опрацьовується робочий проєкт планового капітального ремонту між цими станціями без зупинки руху поїздів

- заявили в КМДА.

Однак остаточні проєктні рішення будуть визначені після проходження державної експертизи.

У підприємстві пояснили, що станції "синьої" лінії метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" були введені в експлуатацію у 1980 році. Через їх фізичну зношеність виникла потреба у плановому капітальному ремонті частини ділянки тунелю між станціями "Тараса Шевченка" та "Почайна".

У київському метро запрацювали інформаційні стійки для комунікації із довідковим центром підземки11.04.24, 15:43 • [views_0]

Проте сьогодні всі станції та перегінні тунелі київського метрополітену, зокрема станційні комплекси "Поштова площа", "Тараса Шевченка" та "Почайна", працюють у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги.

Окремо у метрополітені обіцяють, що у капітальних ремонтів та інших робіт, що можуть вплинути на режим роботи метрополітену завчасно попередять містян про зміну графіку роботи станцій. 

Тож "Київський метрополітен" закликає не маніпулювати на темі роботи столичної підземки та довіряти офіційним джерелам інформації

- йдеться в заяві КМДА.

Контекст 

Днями у ЗМІ з'явилась інформація, що у Києві нібито можуть закрити на ремонт дві станції метро, серед них "Почайна" і "Тараса Шевченка" на "синій" лінії Київського метрополітену. Окрім того, на рівні експертного обговорення розглядається питання закриття станції "Поштова площа".

Нагадаємо

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що роботи з реконструкції тунелю київського метро між станціями синьої гілки "Либідська" та "Деміївська" планують завершити до кінця літа.