u-minoborony-hotuiut-zakonodavche-vyznachennia-dlia-poniattia-kiberviina

У Міноборони готують законодавче визначення для поняття "кібервійна"

 • 25446 переглядiв

Міністерство оборони України працює над юридичним визначенням поняття "кібервійна" та визнанням кібератак актами війни з метою протидії систематичним кіберзагрозам з боку росії та її союзників.

Міністерство оборони України ініціювало роботу щодо законодавчого визначення поняття "кібервійна", що дасть можливість його у правове поле. Про це пише УНН з посиланням на заяву Міноборони. 

Деталі 

Зазначається, що це питання обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави", яку  організувала Національна академія Служби безпеки України.

У відомстві наголошують, що реалізація цього кроку на законодавчому рівні має важливе значення у протидії кіберзагрозам. 

19.03.24, 12:03 • [views_0]

Міноборони ініціювало науково-дослідну роботу щодо визначення поняття кібервійни, яку здійснює Академія СБУ. Переконана, що ці напрацювання дозволять нам разом із іншими державними органами вийти із законодавчими пропозиціями вже наприкінці 2024 року

- підкреслила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

У Міноборони зауважили, що дії агресора в кіберпросторі є системними і направленими вже не лише на Україну, а і на її союзників. У зв'язку з цим після визначення поняття "кібервійна" на національному законодавчому рівні, визнання кібератак як акту війни у правовому полі має також відбутися і на міжнародному.

Доповнення

Також у міністерстві розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення фахівці Служби безпеки України нейтралізували майже 10 тисяч кібератак. 

За словами віцепрем'єр-міністра, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, попри велику інтенсивність атак, ворогу не вдалося вплинути на обороноздатність держави. 

Такі результати вдалось досягнути завдяки ефективній взаємодії між фахівцями Держспецзв’язку, СБУ, РНБО, Кіберполіції, ЗСУ та інших держорганів

- підкреслив Михайло Федоров.

Нагадаємо

Заступник міністра фінансів США Грем Стіл на конференції, присвяченій катастрофічним кіберзагрозам заявив, що вторгнення росії в Україну призвело до збільшення кількості кібератак на українську інфраструктуру, в тому числі на фінансові компанії.