u-tiktok-zaiavyly-shcho-zakonoproiekt-palaty-predstavnykiv-ssha-pro-zaboronu-dodatku-roztopche-svobodu-slova

У TikTok заявили, що законопроєкт Палати представників США про заборону додатку "розтопче" свободу слова

 • 17012 переглядiв

TikTok висловлює стурбованість законопроектом Палати представників США, який може заборонити додаток, заявляючи, що він "розтопче" права на свободу слова 170 мільйонів американців, тоді як законодавці посилаються на ризики для національної безпеки через потенційний обмін даними з Китаєм.

TikTok висловлює стурбованість щодо законопроєкту, який схвалила Палата представників США про можливість заборони додатку. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Прикро, що Палата представників використовує прикриття важливої іноземної та гуманітарної допомоги, щоб протягнути закон про заборону додатку, який розтопче права на свободу слова 170 мільйонів американців

- йдеться в заяві TikTok.

Деякі демократи також висловили занепокоєння щодо свободи слова у зв'язку із забороною і натомість попросили посилити законодавство про конфіденційність даних.

Представник демократів Ро Ханна заявив, що заборона TikTok може не витримати юридичної перевірки в суді, посилаючись на захист свободи слова, передбачений Конституцією.

Контекст

Палата представників в суботу схвалила законопроєкт, який може заборонити популярний додаток на території Америки, якщо китайський власник ByteDance не продасть свою частку протягом року. Тепер проєкт переходить до Сенату. Президент Джо Байден раніше заявив, що підпише закон про TikTok.

Багато американських законодавців як з Республіканської, так і з Демократичної партій, а також представники адміністрації Байдена кажуть, що TikTok становить загрозу національній безпеці, оскільки Китай може змусити компанію поділитися даними своїх 170 мільйонів американських користувачів.

TikTok наполягає, що ніколи не ділився даними громадян і ніколи не буде.

TikTok заблокував на території України низку каналів, що поширюють фейки та пропаганду рф – ЦПД18.04.24, 11:04 • [views_0]

Сенатор-демократ Марк Уорнер, голова сенатського комітету з розвідки, заявив у неділю, що TikTok може бути використаний китайським урядом як інструмент пропаганди, зазначивши, що "багато молодих людей" використовують TikTok для отримання новин.

Ідея про те, що ми дамо Комуністичній партії такий інструмент пропаганди, а також можливість зішкребти особисті дані 170 мільйонів американців, є ризиком для національної безпеки

- сказав він в інтерв'ю CBS News.

США можуть направити військову допомогу, включно з ракетами ATACMS, в Україну вже наступного тижня - сенатор21.04.24, 19:16 • [views_0]