ukraina-bere-avariinu-dopomohu-iz-susidnikh-krain-ye-obmezhennia-na-kharkivshchyni-ta-u-kryvomu-rozi-minenerho

Україна бере аварійну допомогу електрикою із сусідніх країн, є обмеження на Харківщині та у Кривому Розі - Міненерго

 • 19020 переглядiв

Україна отримує екстрену допомогу від сусідніх країн для доповнення власної генерації та імпорту електроенергії, причому обмеження наразі діють у Харківській області та Кривому Розі через нестачу електроенергії в мережі.

Україна сьогодні для покриття потреб в електроенергії бере аварійну допомогу із сусідніх країн, на додачу до власної генерації та імпорту. У вечірні години напередодні обмежувалося електропостачання для промисловості, сьогодні є обмеження у Харківській області та Кривому Розі. Про це повідомили в Міненерго у середу, пише УНН.

Деталі

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. У години вечірнього піку застосовувалися графіки обмеження потужності для промислових споживачів у всіх регіонах, крім Херсонської області", - повідомили у міністерстві.

Минулої доби, як вказано, потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з Польщі, Словаччини та Румунії. Сумарний обсяг екстреного постачання сягнув близько 2,5% від добового споживання електроенергії.

"Також на запит українського оператора системи передачі здійснюється екстрене постачання електроенергії з цих країн і поточної доби", - зазначили у Міненерго.

Наслідки обстрілів

"У місті Одеса внаслідок обстрілу відключені повітряні лінії та підстанції, є знеструмлені споживачі. Тривають відновлювальні роботи", - вказали у міністерстві.

24.04.24, 10:35 • [views_0]

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі дещо знизився. Наразі становить 15,41 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 13 764 МВт-год. Експорту не планується.