ukraina-ryzykuie-vtratyty-bilshe-terytorii-bez-novoi-dopomohy-ssha-dyrektor-tsru

Україна ризикує втратити більше території без нової допомоги США - директор ЦРУ

 • 25429 переглядiв

Без додаткової військової допомоги з боку США Україна зіткнеться з новими викликами на полі бою і поступово втратить все більше територій на користь росії, вважають високопоставлені представники американської розвідки.

Якщо Вашингтон не погодить новий пакет допомоги для Сил оборони, то Україна продовжить поступово втрачати території. Про це пише The New York Times з посиланням на високопосадовців американської розвідки, пише УНН.

Деталі 

Зокрема, директор ЦРУ Вільям Бернс і директорка національної розвідки США Авріл Хейнс американської розвідки застерегли, що без додаткової військової допомоги Україна зіткнеться з новими проблемами на полі бою.

ЄС і США можуть допомагати Україні закуповувати боєприпаси у Балканських країнах - експерт12.03.24, 14:13 • [views_0]

Зокрема директорка національної розвідки США Авріл Хейнс впевнена, що з огляду Україні буде важко втримати вже звільнені території. Вона підкреслила, що росія не тільки активно нарощує виробництво боєприпасів, а й закуповує їх в Північній Кореї та Ірану.

Без додаткової допомоги у 2024 році ми побачимо ще більше "Авдіївок". І це, як мені здається, буде величезною та історичною помилкою для Сполучених Штатів

- заявив Бернс.

Водночас за його словами, в разі додаткової допомоги Україна зможе утримувати свої позиції на фронті до початку 2025 року.

Україна зможе і далі завдавати втрат росії, завдаючи ударів не тільки по Криму, а й по її Чорноморському флоту

- пояснив директор ЦРУ.

Доповнення

Також за словами посадовців, будь-яка подальша затримка американської допомоги Україні призведе до її нових територіальних втрат, наслідки яких будуть відчуватися в Європі та Тихоокеанському регіоні.

Якщо буде видно, що ми відмовляємося від підтримки України, це не тільки посіє сумніви наших союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні, а й підігріє амбіції китайського керівництва в різних ситуаціях

- попередив Вільям Бернс

Проєкт бюджету США на 2025 рік передбачає 482 млн доларів допомоги Україні для протидії російській агресії - Білий дім12.03.24, 12:12 • [views_0]

Нагадаємо

Республіканці в Палаті представників працюють над власним пакетом допомоги Україні, який включає військову і невійськову допомогу, потенційно з використанням заморожених російських активів.