ukraina-vidnovyla-ponad-500-medzakladiv-yaki-zruinuvaly-viiska-rf-moz

Україна відновила понад 500 медзакладів, які зруйнували війська рф - МОЗ

 • 28698 переглядiв

За два роки після повномасштабного вторгнення росії Україна відновила 513 медичних закладів з 1 581 пошкоджених і 210 повністю зруйнованих, попри постійні бомбардування та атаки з боку Росії.

За два роки від початку повномасштабного вторгнення росії Україна вже відновила 513 медзакладів, які зруйнували війська окупантів. Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я, передає УНН.

Деталі 

У відомстві розповіли, що внаслідок ворожих обстрілів та атак було пошкоджено 1 581 обʼєкт медзакладів та ще 210 — зруйновані повністю й відновленню не підлягають. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.

Окрім того, наразі отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.

Також від початку війни росія пошкодила 161 автівку екстреної медичної допомоги, знищила 260 та захопила 125 автівок "екстренки".

Кабмін виділить майже 24 млн гривень на капітальний ремонт поліклініки Чернігівської центральної районної лікарні - Шмигаль09.04.24, 14:54 • [views_0]

Однак, попри постійні бомбардування та атаки росії, вже вдалося повністю відновити 513 об’єктів медзакладів, ще 357 — відбудовані частково або перебувають в процесі відновлення. Зокрема, йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, таких як вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Найбільше відновлених медзакладів — на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині

- заявили в МОЗ. 

Доповнення

У МОЗ підкреслюють, сьогодні одним із пріоритетів держави є відбудова лікарень, аби забезпечити надання медичної допомоги кожному українському пацієнту, який цього потребує.

Тому Україна разом із партнерами й надалі працюватиме над відновленням медзакладів.

Нагадаємо

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла оголосили про створення "Партнерства міст України" - нової державно-приватної ініціативи, покликаної допомогти перепланувати та відбудувати сталі, інклюзивні та життєздатні українські міста.