ukraina-znovu-bere-avariinu-dopomohu-elektrykoiu-z-yevropy-ye-obmezhennia-na-kharkivshchyni-ta-u-kryvomu-rozi-minenerho

Україна знову бере аварійну допомогу електрикою з Європи, є обмеження на Харківщині та у Кривому Розі - Міненерго

 • 28176 переглядiв

Через значні пошкодження енергетичних об'єктів та зниження температури на промисловість були накладені обмеження, щоб забезпечити потреби споживачів, використовуючи електроенергію власної генерації, імпорт та екстрену допомогу з сусідніх країн.

Через значні пошкодження енергооб'єктів та зниження температури застосовувалися обмеження для промисловості. Сьогодні вже є обмеження у Харківській області та у Кривому Розі. Для покриття потреб споживачів уже використовується аварійна допомога від країн-сусідів, на додачу до імпорту та власної генерації. Через падіння уламків ворожого дрона на Прикарпатті було пошкоджено лінію, світло вже повернули. Про це повідомили у п'ятницю в Міненерго, пише УНН.

Деталі

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та у Кривому Розі, обмеження діють і сьогодні. Також у зв'язку із значними пошкодженнями енергооб'єктів та зниженням температури учора ввечері (з 18 до 22 години) застосовувалися обмеження для промислових споживачів в усіх регіонах, окрім Херсонщини", - вказали у Міненерго.

Як зазначається, "залучалася екстрена допомога з Румунії, Польщі та Словаччини". Обсяг залученої електроенергії, за даними відомства, становив близько 3% від добового обсягу споживання електроенергії.

Станом на ранок також залучається екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн

- повідомили у Міненерго.

Відключення через обстріли та з інших причин

Внаслідок обстрілу пошкоджено повітряну лінію на Чернігівщині, одномоментно знеструмлено 600 споживачів, зазначили у міністерстві.

На Прикарпатті через падіння уламків ворожого дрона, як вказано, пошкоджено повітряну лінію, було знеструмлено побутових споживачів. Протягом години лінію введено в роботу, споживачів заживлено, вказали у Міненерго.

Через технічні причини, як зазначається, короткостроково відключалась міждержавна повітряна лінія НЕК "Укренерго" на Закарпатті. Лінія, за повідомленням, у роботі.

Внаслідок технологічних порушень, як вказано, відключалось обладнання на підстанції у Хмельницькій області, при цьому знеструмлювалось близько 16 тисяч побутових споживачів. Усіх споживачів, за даними відомства, заживлено.

Ситуація на ЗАЕС

"Води в ставку-охолоджувачі достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 10 900 МВт-год. Експорту не передбачається.