ukraintsiam-varto-hotuvatysia-do-litnikh-vidkliuchen-svitla-ekspert

Українцям варто готуватися до літніх відключень світла – експерт

 • 26557 переглядiв

Влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії у зв'язку з очікуваним піковим споживанням та потенційним дефіцитом в енергосистемі, вважає директор Центру енергетичних досліджень Олександр Харченко.

Влітку українці можуть зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це розповів під час брифінгу директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передає УНН.

Деталі

Зараз нам пощастило, що ми у весняному нижньому піку споживання. І одночасно та гідроенергетика, яка може працювати на повну потужність, – багато води, все доволі комфортно. Влітку, на жаль, ситуація зміниться. Ми очікуємо, що літній пік споживання буде в другій половині липня – в серпні. І навіть за умови максимального імпорту дуже важко передбачити наскільки великий дефіцит збережеться в енергосистемі

 - сказав Харченко.

Він додав, що українцям потрібно готуватися до літніх відключень світла.

На жаль, в нас і зараз є відключення, і я передбачаю, що нам треба готуватися. Українцям треба відновити знання, де павербанки, що із зарядом і бути готовими до того, що певні обмеження споживання будуть відбуватися

– додав Харченко.

Нагадаємо

В Україні під час ракетної ворожої атаки був обстріляний один з об'єктів газової інфраструктури на заході. Після ворожих атак застосовуються обмеження електроенергії у двох областях, через погіршення погодних умов знеструмлено 212 населених пунктів у 5 регіонах.

Павло Башинський

Війна