ukrayina-zmozhe-zavdyaki-pidtrimtsi-yeib-rozpochati-realizatsiyu-sche-186-novikh-proektiv-vidnovlennya

Україна зможе завдяки підтримці ЄІБ розпочати реалізацію ще 186 нових проектів відновлення

 • 3978 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Кабінет міністрів України затвердив два рішення, які дозволять отримати від Європейського інвестиційного банку майже 162 млн євро. Завдяки цим коштам в Україні зможуть розпочати реалізацію ще 186 нових проектів відновлення. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

«Уряд ухвалив рішення, яке дозволить залучити додаткові кошти від міжнародних партнерів», - повідомив Шмигаль.
За його словами, зокрема, 190 млн доларів надасть Норвегія. 70 млн доларів — Швейцарія. За словами очільника Уряду, це грант, що буде надано через фонди, які адмініструє група Світового банку.

«Крім того, маємо рішення, яке дозволить отримати позику від Світового банку на суму майже 1,1 млрд доларів. Дуже важлива зараз підтримка, яку Уряд направить на соціальні виплати, освіту, медицину та інші пріоритетні потреби», — відзначив Шмигаль.

Також Кабінет Міністрів затвердив два рішення, які дозволять отримати від Європейського інвестиційного банку майже 162 млн євро. Це кошти в межах дійсних програм із відновлення України.

«Мова йде про реконструкцію та будівництво шкіл, лікарень, дитячих садочків, адмінбудівель, ЦНАПів, очисних споруд та інших об’єктів. Загалом завдяки цим коштам від ЄІБ зможемо цього року завершити роботу на 28 проектах та розпочати реалізацію 186 нових проектів для покращення якості життя українських громад», — зауважив очільник Уряду.

Доповнення

Україна залучить ще 250 млн євро від ЄС на швидке відновлення.

Українські Національні Новини

Політика