ukrnafta-zbilshyla-zapasy-hazu-ta-nafty-zavdiaky-rozshyrenniu-mezh-spetsdozvoliv

"Укрнафта" збільшила запаси газу та нафти завдяки розширенню меж спецдозволів

 • 43155 переглядiв

"Укрнафта" збільшила свої запаси нафти на 3 мільйони тонн та понад 600 мільйонів кубометрів газу за рахунок розширення існуючих спеціальних дозволів на видобуток на Західній Україні.

Компанія "Укрнафта" збільшила свої запаси нафти на 3 мільйони тонн та на понад 600 мільйонів кубометрів газу, завдяки розширенню меж існуючих спецдозволів на видобуток на Заході України.Повідомили у пресслужбі компанії, пише УНН.

Пресслужба компанії повідомила, що "Укрнафта" змогла збільшити свої запаси нафти та газу, через розширення спецдозволів на видобуток на Заході країни.

Після розширення меж перша ділянка тепер займає 0,93 квадратних кілометри, що на 50% більше порівняно з попереднім розміром 0,62 квадратних кілометри. Відтак, загальний обсяг запасів зріс на 221 тисячу тонн нафти та 19 мільйонів кубометрів газу.

Розмір другої ділянки збільшився на 32,62% до 8,7 квадратних кілометрів, що призвело до збільшення загальних запасів на 836 тисяч тонн нафти та 402 мільйони кубометрів газу.

Третій спецдозвіл був збільшений на 36,14%, й тепер його площа становить 7,12 квадратних кілометрів. Збільшення площі спецдозволу дозволило зростити загальні запаси на понад 1,9 мільйона тонн нафти та 205 мільйонів кубометрів розчиненого в нафті газу.

Причина розширення меж спецдозволів - приведення їх розмірів до контурів продуктивних покладів родовищ. Вже отримані відповідні накази Державної служби геології та надр України

- зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Нагадаємо

У 2023 році "Укрнафта" видобула 1,4099 млн тонн нафти, що на 3% більше, ніж у 2022 році, та 1,0974 млрд кубометрів газу, що на 6% більше, ніж у попередньому році.

Ірина Колеснік

Економіка