v-avstralii-zahynuv-10-richnyi-khlopchyk-aboryhen-pochatkova-versiia-pro-samohubstvo-narazi-pid-sumnivom

В Австралії загинув 10-річний хлопчик-абориген, початкова версія про самогубство наразі під сумнівом

 • 34279 переглядiв

В Австралії помер 10-річний хлопчик-абориген, який перебував під опікою держави. Спочатку повідомлялося про самогубство, але тепер члени сім'ї сумніваються в цьому, схиляючись до версії трагічного нещасного випадку.

Декілька днів тому, в Австралії помер хлопчик-абориген, який перебував під опікою держави, - на початку йшлося про самогубство, але родичі хлопця ставлять під сумнів твердження, що 10-річна дитина наклала на себе руки. Про це передає УНН із посиланням на News Corp Australia.

Деталі

У місті Перт, Австралія, начебто наклав на себе руки 10-річний хлопчик-абориген, який перебував під опікою Департаменту спільнот. Він був одним з шести дітей родини, що раніше жила у наметі: четверо наймолодших були вилучені Департаментом громад штату Західна Австралія наприкінці 2020 року. Як повідомляють ЗМІ, австралійська служба захисту дітей занепокоїлася, що родина бореться з проблемами зловживання наркотичними речовинами.

Повідомлення про те, що хлопчик наклав на себе руки, викликало дебати щодо суперечливого питання вилучення дітей і тривожно високого рівня самогубств серед аборигенів в Австралії.

Ніхто не бачив, як це сталося

- сказав представник родини хлопця.

Поліція штату Західна Австралія спочатку вважала, що це було самогубство, зважаючи на характер інциденту.

Але члени сім'ї повідомили журналістам News Australia п'ятницю, що "всі в родині схиляються до версії трагічного нещасного випадку", критикуючи при цьому "неправильне і несправедливе" висвітлення події офіційними джерелами.

Директор національного проекту із запобігання самогубствам і відновлення після травм Меган Кракуер сказала, що за минулі роки батьки хлопчика створили стабільний дім і намагалися возз’єднати сім’ю.

"Вони добрі люди, поважні люди, люблячі люди" але наразі "їхні серця розбиті", сказала вона.

Пані Кракуер, яка виконує обов'язки батьків, звинуватила департамент у засудженні та зневазі.

Тим часом, віце-прем'єр-міністр країни Річард Марлз назвав смерть хлопчика трагічною та підкреслив труднощі, з якими стикаються деякі корінні громади.

Нагадаємо

У росії активно розпочалася підготовка до вивозу українських дітей із тимчасово окупованих територій під виглядом оздоровлення. Йдеться про період літніх канікул.

Сотні українських дітей, викрадених із Донецької області, були поміщені до дитячих установ у 15 регіонах росії, і щонайменше 285 із них потрапили до федерального банку даних про дітей-сиріт, ідеться у розслідуванні журналістів.