v-minoborony-ne-vykliuchaiut-shcho-do-formatu-ramshtain-mozhut-doluchytysia-shche-krainy

В Міноборони не виключають, що до формату "Рамштайн" можуть долучитися ще країни

 • 16469 переглядiв

22 країни, що не є членами НАТО, вже приєдналися до формату "Рамштайн" щодо надання військової допомоги Україні, і очікується, що до нього приєднається ще більше країн завдяки зростаючій підтримці України.

На сьогодні до формату "Рамштайн" вже долучилися 22 країни, які не входять до блоку НАТО й вочевидь список буде зростати, тому що є така тенденція. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає УНН.

Долучилося 22 країни, які не входять в блок НАТО - це доволі великий перелік й вочевидь список буде зростати, тому що така тенденція є. Зараз зарано анонсувати й конкретно називати ті країни, які можуть приєднатися, але будемо говорити так, що підтримка України зростатиме надалі й це підтверджують передусім ті країни, які є флагманами цього процесу,

- сказав Лазуткін.

Доповнення

Дмитро Лазуткін повідомляв, що за час роботи "Рамштайну" Україна отримала 114 млрд дол.

На сьогоднішньому засіданні у форматі "Рамштайн", зокрема йтиметься про максимально швидке налагодження з партнерами постачання і логістичних шляхів, розробки тих алгоритмів, завдяки яким буде надходити західна зброя.

Також сьогодні очікується формалізація пакетів допомоги від США, Великої Британії та Німеччини, а також фокус на роботі коаліцій.