v-op-pro-sotsialnu-polityku-liudiam-potribni-ne-tilky-vyplaty-a-servisy-ta-posluhy

В ОП про соціальну політику: людям потрібні не тільки виплати, а сервіси та послуги

 • 15884 переглядiв

Україна створює нову систему соціальної політики, орієнтовану на надання послуг та підтримки у складних життєвих ситуаціях, зі стимулами для повернення людей до економічної активності, на основі таких принципів, як діджиталізація, адресність, універсальність, справедливість та безбар'єрний доступ.

В Україні зараз будують соціальну політику на тому, що людям потрібні не тільки виплати, а сервіси, послуги та підтримка у різних складних життєвих ситуаціях. Про це заявила заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська під час виступу на Міжнародному саміті міністрів, передає кореспондент УНН.

Ми говоримо завжди в Україні, що ми зараз нашу політику будуємо на тому, що людям потрібні не тільки виплати, як це було в радянський час і як наша соціальна система в більшості побудована, а людям потрібні сервіси, послуги, підтримка у різних складних життєвих ситуаціях

- сказала Соколовська.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Міжнародному саміті міністрів зазначив, що Україна створює стимули для повернення людей до економічної активності.

Понад 30 тис. цивільних людей було поранено росіянами, близько 5 млн українців є внутрішньо переміщеними особами, понад 13 тис. дітей від початку війни залишилися без батьків. Кількість людей, які потребують підтримки зросла й на жаль продовжує зростати.  Це величезний виклик для нашої країни й стара пострадянська модель не може реагувати адекватно. Саме тому ми створюємо принципово нову систему. В її основі принцип формування спроможності замість залежності. Створюємо стимули для повернення людей до економічної активності й зосереджуємося на підтримці тих хто її дійсно потребує

- розповів Шмигаль.  

Він зазначив, що цифровізація, адресність, універсальність, справедливість, безбар'єрність – це головні елементи української соціальної політики.

Окрім того, він повідомив, що в Україні понад 3 млн людей з інвалідністю й для них найважливіше - це зняття бар’єрів та інклюзивність.

Для цього встановлюємо чіткі вимоги до планування міського простору, розвиваємо протезування, зокрема на основі інноваційних технологій, заохочуємо бізнес створювати робочі місця. Частина наших зусиль – це реформа медико-соціальних експертних комісій. Ідея полягає в переході до міжнародних стандартів на основі міжнародної класифікації функціонування обмеження життєдіяльності та здоров’я – МКФ . Насамперед буде враховуватися потенціал людини до відновлення, система буде орієнтована на повернення до її звичного життя

- розповів Шмигаль.

Нагадаємо

Кабмін схвалив ініціативу Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців і військовослужбовиць.

Сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати - Мінсоцполітики 22.04.24, 12:26 • [views_0]