v-ukraini-mozhna-bude-otrymaty-shcheplennia-vid-shtamu-koronavirusu-omikron-koly-i-de

В Україні можна буде отримати щеплення від штаму коронавірусу "Омікрон": коли і де

 • 32425 переглядiв

Нова омікрон-специфічна вакцина від Pfizer, більш ефективна проти варіантів Омікрон, тепер доступна в Україні і буде розподілена в центри вакцинації по всіх регіонах наступного тижня.

З’явилася нова омікрон специфічна вакцина, яка більш ефективна проти коронавірусного штаму "Омікрон" і в Україні вона вже є. На наступному тижні прищепитися можна буде в пунктах щеплення усіх областей України. Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін сказав під час брифінгу, передає УНН.

У світі зараз змінюється конфігурація вакцин. Найчастіше зараз загальна рекомендація звучить таким чином, що використання омікрон специфічної вакцини, тобто такої, що містить щонайменше декілька ключових компонентів штаму "Омікрон" вона є більш ефективною. Тому на позаминулому тижні в Україну була доставлена саме чергова партія омікрон специфічної вакцини, це вакцина Pfizer. І на цьому, і на наступному тижні вона розвозиться по областях України. Вона буде доступна в усіх областях починаючи з середини наступного тижня 

- сказав Ігор Кузін.

Деталі

Зараз на території України циркулюють усі субваріанти "Омікрона". За словами Кузіна, раніше їх було біля 13 різних підтипів, а зараз їх вже 17. Тому людям, які перебувають в групі ризику, рекомендовано поновити або пройти курс вакцинації.

Проте головний санлікар також зауважив, що в цілому всі вакцини є достатньо ефективні проти будь-якого штаму коронавірусу. "Тому дуже важливо розуміти, що якщо ви щеплені звичайним курсом, або на початку пандемії щепилися, наприклад, вакциною AstraZeneca, то імунітет, який сформований, є цілком достатнім і не потрібно шукати чогось іншого".

Нагадаємо

В області доставили 56 160 доз вакцини проти COVID-19 Comirnaty компанії Pfizer для проведення безкоштовних щеплень для дорослих та дітей віком від 5 до 12 років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В цьому епідсезоні українці хворіють на 40 відсотків більше порівняно з минулим роком – Кузін

Ганна Оніщенко

COVID-19