velika-britaniya-planuye-zaprovaditi-dodatkovi-sanktsiyi-schodo-rosiyi-tsogo-tizhnya

Велика Британія планує запровадити додаткові санкції щодо росії цього тижня

 • 83883 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Велика Британія планує запровадити нові санкції проти росії на цьому тижні, оскільки вона прагне посилити тиск на адміністрацію президента володимира путіна після вторгнення в Україну, сказало джерело, знайоме із цим питанням, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Нові заходи, ймовірно, торкнуться російських військових та оборонних компаній, а також інших магнатів та їхніх спільників.
Міністерство закордонних справ у справах Співдружності та розвитку відмовилося від коментарів відповідно до політики уряду не обговорювати майбутні санкції, повідомляє Bloomberg.

За словами джерела, Велика Британія також розглядає можливість підвищення тарифів на російські товари. За його словами, найближчими тижнями можливі подальші заходи щодо санкцій у відношенні осіб та організацій, які розповсюджують російську дезінформацію.

Контекст

Велика Британія вже запровадила найширший набір санкцій проти росії після вторгнення в Україну в лютому, а уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона працює з іншими країнами "Великої сімки" та Європейським союзом над погодженням регулярних наборів нових санкцій та торгових обмежень.

Фізичні та юридичні особи, що потрапили під санкції, приєднаються до існуючого списку, до якого входять путін і його дочки, власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович та одна з найбільших російських оборонних компаній "Ростех".

Санкційний список Великої Британії щодо росії, тепер охоплює понад 1 300 осіб, компаній та банків.

Інші компанії оборонної промисловості, які вже потрапили під санкції Великої Британії, включають виробника бойових танків "Уралвагонзавод" і "Кронштадт", який виготовляє безпілотники та інші безпілотні літальні апарати.

ЄС, зі свого боку, зараз працює над шостим пакетом санкцій, при цьому обговорюються можливі заходи, включаючи обмеження на імпорт деяких видів нафти та відключення більшої кількості російських банків від міжнародної системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT.

Українські Національні Новини

Новини Світу