vid-pochatku-povnomasshtabnoho-vtorhnennia-ponad-950-tysiach-ukraintsiv-vyikhaly-do-polshchi-sikorskyi

Від початку повномасштабного вторгнення понад 950 тисяч українців виїхали до Польщі - Сікорський

 • 19198 переглядiв

За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, понад 950 000 українців знайшли довгостроковий притулок у Польщі з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Від початку повномасштабного вторгнення до Польщі виїхало понад  950 тисяч українців. Про це під час виступу в Семі заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає POLSKIE RADIO, пише УНН.

Деталі 

За його словами, лише офіційно до Польщі прибув майже мільйон громадян України, проте кількість українців у країні, ймовірно в рази вища.

Тривалий притулок у нашій країні, тобто поєднаний із отриманням дійсного номера PESEL на кінець минулого року знайшли понад 950 тисяч українців. Фактична кількість громадян України, як перебувають у Польщі або перебувають тимчасово після 24 лютого 2022 року, звичайно, є в декілька разів вища

- резюмував Сікорський. 

Доповнення

Окрім того, Сікорський розповів, що за два роки під частку повномасштабного вторгнення росії Польща передала Україні 44 пакети військової допомоги на загальну суму майже $9 млрд.

Довідково

PESEL - це одинадцятизначний цифровий символ, за яким ідентифікують особу власника. Кожен громадянин України, що перетнув кордон Польщі після 24 лютого 2022 року з метою отримати захист від війни з агресором має право на отримання номера PESEL і відповідного статусу UKR. Це відкриває доступ до спеціальних прав та пільг доступних біженцям у Польщі.  

Нагадаємо

У 2022-2023 роках українці зареєстрували в Польщі 48 464 ФОПів. Це означає, що українські компанії вже становлять понад 10% заснованих бізнесів за цей період.

У 2023 році українці стали найбільшими покупцями житла в Польщі серед іноземців - ЗМІ25.04.24, 11:21 • [views_0]