vidsutnist-dopomohy-vid-ssha-oznachaie-vidstupaty-krok-za-krokom-zelenskyi

Відсутність допомоги від США означає відступати крок за кроком - Зеленський

 • 101078 переглядiв

За словами Президента Зеленського, без підтримки США не вистачатиме протиповітряної оборони, ракет "Патріот", засобів радіоелектронної боротьби та артилерійських снарядів, що змусить відступати крок за кроком.

Якщо немає підтримки США, це означає, що у нас немає ні ППО, ні ракет Patriot, ні засобів РЕБ, ні 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це означає, що ми будемо повертатися назад, відступати крок за кроком, маленькими кроками. Також без підтримки Конгресу буде великий дефіцит ракет. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post, передає УНН.

Якщо немає підтримки США, це означає, що у нас немає ні ППО, ні ракет Patriot, ні засобів радіоелектронної боротьби, ні 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це означає, що ми будемо повертатися назад, відступати крок за кроком, маленькими кроками

- заявив Зеленський.

Щоб описати військову ситуацію, Зеленський взяв аркуш паперу і намалював просту схему зони бойових дій.

"Якщо вам потрібно 8 тисяч пострілів на день, щоб захистити лінію фронту, а у вас є, наприклад, лише 2000 пострілів, вам доведеться робити їх менше. Як? Звичайно, відступаючи. Зробити передню лінію фронту коротшою. Якщо фронт зламається, росіяни можуть піти у великі міста", - розповів Зеленський.

"Ми намагаємося знайти якийсь спосіб не відступати", - зазначив Зеленський.

Після захоплення росіянами Авдіївки в лютому, за його словами, "ми стабілізували ситуацію завдяки розумним крокам наших військових".

Зеленський: Україна змогла стабілізувати ситуацію на фронті28.03.24, 17:31 • [views_0]

За словами Зеленського, якщо фронт залишиться стабільним, Україна може озброювати та готувати нові бригади в тилу для проведення нового контрнаступу пізніше цього року.

Зеленський резюмував реальність цього конфлікту з нульовою сумою: "Якщо ви не будете робити кроки вперед для підготовки нового контрнаступу, росія їх зробить. Ось чому ми навчилися в цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить росія".

На запитання, чи не вистачає Україні перехоплювачів та іншої зброї протиповітряної оборони для захисту міст та інфраструктури, Зеленський відповів: "Це правда. Я не хочу, щоб росія знала, скільки у нас ракет ППО, але в принципі ви маєте рацію. Без підтримки Конгресу ми матимемо великий дефіцит ракет. Це проблема. Ми нарощуємо власні системи протиповітряної оборони, але цього недостатньо".

Доповнення

The Hill повідомляло, що демократи в Конгресі США готові підтримати пропозицію щодо допомоги Україні в кредит.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що першочерговим для Конгресу США є погодження бюджету уряду країни на поточний рік, але надання додаткової допомоги Україні розглядається.