virmeniia-ta-azerbaidzhan-rozpochaly-protses-delimitatsii-kordonu

Вірменія та Азербайджан розпочали процес делімітації кордону

 • 16153 переглядiв

23 квітня Азербайджан і Вірменія почали делімітацію свого кордону на основі геодезичних вимірювань біля кількох сіл з обох боків.

У вівторок, 23 квітня, Азербайджан і Вірменія почали делімітацію кордону на основі геодезичних вимірювань місцевості. Про це повідомила пресслужба уряду Вірменії, передає УНН.

Деталі 

У МЗС Вірменії заявили, що за підсумками восьмого засідання комісії щодо делімітації кордону з Азербайджаном, що пройшло 19 квітня, делімітацію кордонів узгодили біля вірменських сіл Баганіс, Воскепар, Кіранц і Беркабер та азербайджанських Баганіс Айрум, Ашагі-Аскіпар, Хейрімлі та Гизилгаджили.

Сьогодні планують провести роботи на ділянці Баганіс — Воскепар . 

23 квітня 2024 року на кордоні між Азербайджанською Республікою та Вірменія експертні групи країн розпочали процес уточнення координат виходячи з геодезичних вимірів біля

- йдеться в заяві вірменського уряду. 

29.01.24, 06:24 • [views_0]

Доповнення

Раніше МВС Вірменії у коментарі для Armen Press заявило, що чутки про те, що якусь частину суверенної території Вірменії передадуть Азербайджану, не відповідають дійсності. 

Наголошуємо, що жодних змін на лінії зіткнення Вірменія — Азербайджан сьогодні не відбудеться. Після демаркації охорону лінії кордону передадуть вірменським прикордонникам

- цитує видання заяву МВС. 

Довідково

Делімітація кордонів — визначення загального положення і напрямів державного кордону між суміжними державами шляхом переговорів. Ухвали про делімітацію зазвичай є складовою частиною мирних договорів або спеціальних угод про встановлення або зміну державних кордонів

Нагадаємо

Вірменія заявила, що її прикордонні війська повинні в повному обсязі нести службу в міжнародному аеропорту "Звартноц" у Єревані, тож уряд країни закликав рф вивести свої війська з летовища.