vooz-zapustila-antityutyunovu-kampaniyu-pripinit-brekhati

ВООЗ запустила антитютюнову кампанію “Припиніть брехати”

 • 18238 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про запуск антитютюнової кампанії “Припиніть брехати”, яка покликана захистити здоров’я молоді. Про це повідомив центр громадського здоров’я МОЗ України, пише УНН.

Цитата

“ВООЗ підтримує молодь у всьому світі, яка вимагає від урядів захистити її від смертоносної індустрії, що націлює на них нові шкідливі продукти, відверто бреше про їхній вплив на здоров’я. Ми закликаємо всі країни захистити політику охорони здоров’я від цієї смертоносної індустрії, не дозволяючи їм займати місце за столом ухвалення рішень”, — сказав представник ВООЗ Рюдігер Креч.

Деталі

У ВООЗ зазначають, що тютюнова промисловість використовуючи різні способи поширення дезінформації, зокрема фінансування вчених і необ’єктивні дослідження.

Все це робилося, щоб запевнити громадськість в тому, що куріння не таке вже й шкідливе.

Раніше навіть наполягали на тому, що куріння не пов’язане з раком легень. Проте сьогодні відомо, що тютюн спричиняє 25% усіх випадків раку та вбиває понад 8 мільйонів людей щороку, стверджують у ВООЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дедалі більше країн вживають заходів проти куріння — ВООЗ

При цьому тютюнова промисловість продовжує виробляти трильйони сигарет на рік і просувати нову та нібито більш безпечну продукцію. Таким чином з’явилися сигарети з ментолом і ароматом, а також електронні цигарки зі солодким смаком і привабливим дизайном. Це ще більше сприяло популяризації нікотинових продуктів серед молодого покоління. Водночас споживачі мали обмежену інформацію про їхній негативний вплив.

“Крім того, виробництво та використання тютюнових та нікотинових виробів має каскадний шкідливий вплив на інші важливі проблеми, такі як довкілля, психічне здоров’я та дитяча праця”, — підсумували у ВООЗ.

Українські Національні Новини

Здоров'я