voroh-namahavsia-atakuvaty-enerhoobiekt-odeshchyny-ta-transportnu-infrastrukturu-zaporizhzhia-u-sylakh-oborony-pivdnia-povidomyly-detali-nichnoi-ataky

Ворог намагався атакувати енергооб'єкт Одещини та транспортну інфраструктуру Запоріжжя - у Силах оборони півдня повідомили деталі нічної атаки

 • 26673 переглядiв

росіяни намагались атакувати об'єкт енергетики в Одеській області та транспортну інфраструктуру Запорізької області. Протиповітряна оборона знищила на півдні 16 безпілотників.

Цієї ночі ворог продовжив терористичні атаки на південні та південно-східні регіони України. Основний дроновий удар ворог сконцентрував по Запорізькій області. Також намагався атакувати енергетичний об'єкт Одеської області.  Про це йдеться у повідомленні Сил оборони півдня України, передає УНН.

Деталі 

Як повідомляється, на початку ночі росіяни спрямували з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, ракети Х-22 в бік півдня Одещини, а згодом з літака Су-30 випустили і протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку.  Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря. 

Пізніше ворог спрямував кілька хвиль дронів типу "Shahed-131/136". Робота сил протиповітряної оборони тривала майже чотири години.

Зазначається, що основний дроновий удар ворог сконцентрував по Запорізькій області, там дрони маневрували над житловими кварталами та промисловими об’єктами.

Частина БпЛА заходила й на Дніпропетровщину. Окремо пара "шахедів" з акваторії Чорного моря була спрямована по енергетичному об’єкту Одещини.

Одещину вранці росіяни атакували ракетою з авіації, її знищено над морем - Сили оборони Півдня28.03.24, 09:12 • [views_0]

Як повідомляється,  в Південній операційній зоні було знищено 16 безпілотників типу "Shahed-131/136:  2 на Одещині, 3 на Дніпропетровщині і 11 на Запоріжжі". 

 "На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог атакував транспортну інфраструктуру Запорізької області. Але люди не ушкоджені. Натомість, маневрування дронів над житловими кварталами Запоріжжя призвело до падіння уламків збитих дронів у приватний сектор" , - йдеться у повідомленні Сил оборони півдня.

Нічна атака "шахедів" по Запоріжжю: поранені 2 жінки28.03.24, 07:00 • [views_0]