vyrobnychi-spromozhnosti-zrosly-v-ukroboronpromi-zvituvaly-pro-peretvorennia-ponad-30-pidpryiemstv-ta-pryiniattia-8-standartiv-yakosti-nato

Виробничі спроможності зросли: в Укроборонпромі звітували про перетворення понад 30 підприємств та прийняття 8 стандартів якості НАТО

 • 23192 переглядiв

Укроборонпром повідомив про корпоратизацію 35 підприємств, прийняття 8 стандартів якості НАТО, а також про збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості.

На дискусії про виконання українським ОПК річної програми НАТО, гендиректор Укроборонпром Герман Сметанін заявив про корпоратизацію 35 підприємств та прийняття 8 стандартів якості Північноатлантичного оборонного альянсу, - зазначене сприяє інвестиціям та технологічному розвитку повідомляє Telegram-канал АТ "Українська оборонна промисловість", передає УНН.

Деталі

На дискусії про виконання українським ОПК адаптованої річної національної програми НАТО йшлося про хід корпоратизації державної оборонки.

На сьогодні корпоратизовано вже 35 наших підприємств. 7 з них – або 20% від загальної кількості – перетворено у поточному році

- розповів Герман Сметанін.

Вказується, що реформа відкриває додаткові можливості для співпраці з іноземними та приватними виробниками.

Це і про трансфер технологій, і про залучення інвестицій, і про створення спільних підприємств

 – інформує Укроборонпром.

Також повідомили про впровадження стандартів НАТО: наразі прийнято 8 стандартів серії AQAP з гарантування якості. Відповідна робота відбувається під керівництвом Міністерства оборони України.

Виробничі спроможності зросли в рази проти минулого року. Ми готові й можемо виробляти ще більше

– зауважив керівник Укроборонпрому Герман Сметанін.

Нагадаємо

У 2023 році українська оборонна промисловість виробила втричі більше ніж за 2022 рік. У 2024 році Україна продовжуватиме нарощувати виробництво припасів, включаючи артснаряди.