yak-proity-identyfikatsiiu-na-pensiiu-ne-vykhodiachy-z-domu-roziasnyly-u-minsotspolityky

Як пройти ідентифікацію на пенсію, не виходячи з дому - роз'яснили у Мінсоцполітики

 • 101770 переглядiв

Міністерство соціальної політики України запровадило відеоідентифікацію для отримання пенсії, людей закликають заповнити онлайн-форму на веб-порталі Пенсійного фонду та обрати зручний спосіб проведення відеоідентифікації.

Уряд створив можливості пройти ідентифікацію для призначення пенсій  віддалено за допомогою відеозв'язку. В міністерстві соціальної політики України розказали, як це зробити, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу відомства.

Деталі

Записатися на проходження відеоідентифікації можна через вебпортал Пенсійного фонду України. Для цього треба зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Потім натиснути на вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку" у верхній частині екрана.  На екрані з’явиться форма. 

Необхідно заповнити усі поля, позначені зірочкою:

▪️ ввести особисті дані й дані документу, що посвідчує особу; 

▪️ вказати адресу електронної пошти та номер телефону (для отримання зворотного контакту від фахівців Пенсійного фонду); 

▪️ обрати зручний спосіб проведення відеоідентифікації через один із запропонованих додатків: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom; 

▪️ якщо ви потребуєте перекладу жестовою мовою чи фізичного супроводу персонального помічника/асистента, вкажіть це;

Після чого дайте згоду на передачу даних та натисніть "Подати заяву".  

Доповнення

В Мінсоцполітики зазначили, що відеоідентифікація здійснюється не раніше ніж 10 робочих і не пізніше ніж 30 календарних днів з дати подання заяви. Для узгодження часу та способу проведення відеоідентифікації із вами зв’яжеться працівник Пенсійного фонду 

В інтересах малолітніх або неповнолітніх осіб, недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, заяви подають батьки, усиновлювачі, батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, опікуни, піклувальники.

Нагадаємо 

На розгляд Кабміну найближчим часом внесуть питання продовження терміну проходження ідентифікації одержувачів пенсій в Ощадбанку на 3 місяці - до 1 квітня 2024 року. 

Тетяна Краєвська

Суспільство