yermak-ochikuiemo-shcho-baiden-uzhe-sohodni-pidpyshe-dopomohu-ukraini

Єрмак: очікуємо, що Байден уже сьогодні підпише допомогу Україні

 • 18083 переглядiв

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак очікує, що президент США Джо Байден підпише законопроект про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму $95,3 млрд, у тому числі $61 млрд для України, вже сьогодні, щоб розпочати відправку зброї та обладнання в Україну.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак сподівається, що президент США Джо Байден може підписати закон про допомогу Україні уже сьогодні. Про це креівник ОП у середу сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Зараз залишився останній крок - це підписання цього законопроєкту президентом Байденом. Вчора, напередодні голосування, я говорив з радником з національної безпеки Джейком Саліваном, і він запевнив, що цей законопроєкт буде негайно підписаний, щойно опиниться на столі у президента Байдена. Розуміємо, є різниця у часі в сім годин, але очікуємо сьогодні на це підписання

- сказав Єрмак.

Також він наголосив, що українські військові, міністр оборони, Головком - на постійному контакті з партнерами, і вони знають, що нам необхідно.

"Рівень співпраці між військовими відомствами наших країн дає абсолютно чітку віру в те, що у цьому великому пакеті будуть усі найменування, про які ми увесь час говоримо", - додав він.

Нагадаємо

Конгрес США ухвалив законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму $95,3 млрд, що включає виділення майже 61 мільярда доларів для України і який президент Байден обіцяє негайно підписати, щоб розпочати відправку зброї та обладнання в Україну, уже цього тижня.