z-pochatku-viiny-v-nebi-nad-ukrainoiu-bulo-znyshcheno-bilshe-deviaty-tysiach-vorozhykh-bezpilotnykiv

З початку війни в небі над Україною було знищено більше дев’яти тисяч ворожих безпілотників

 • 25226 переглядiв

З початку повномасштабного вторгнення росії українські військові збили понад 9000 російських безпілотників, включаючи іранські безпілотники Shaheed-136, зібрані в росії з комплектуючих зі США, Канади та Японії.

З початку повномасштабного російського вторгнення українські військові збили більше дев’яти тисяч ворожих безпілотників. Про це повідомляє Міноборони у своєму "Х", пише УНН.

З початку повномасштабного вторгнення було знищено понад 9000 російських безпілотних літальних апаратів. Щоночі росія запускає свої безпілотники, націлені на цивільну інфраструктуру по всій Україні. Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони, щоб захистити наш народ від повітряного терору з боку Росії. Ефективна ППО = врятовані життя українців 

- йдеться у дописі.

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз встановили, що ворог почав атакувати Україну безпілотниками типу "Shaheed 136", частини й уламки яких мають маркування серії "Ы". Це перехідна версія зброї, яка, ймовірно, зібрана вже на території росії.

"Значна кількість мікроелектроніки з об'єктів досліджень за фактом відповідних подій має непридатний для експертного аналізу стан через фізичне знищення. Водночас, на жаль, традиційно ідентифіковані компоненти не російського виробництва, а саме: США, Канади та Японії.

"Інновацією" росіян стали підписи на елементах "Shaheed 136". У буквальному сенсі можемо вважати, що це своєрідний звіт відповідальної особи за підготовку збірки певної частини дрона. "Пакувальники" залишають свої "автографи" на внутрішній частині корпусу безпілотника. Щиро сподіваємося, що така "сучасна" технологія зрештою допоможе швидше ідентифікувати та притягнути російських злочинців до відповідальності", - розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін.