z-zhovtnia-cherez-koronavirus-pomerly-343-ukraintsia-sered-nykh-dvi-dytyny

З жовтня через коронавірус померли 343 українця, серед них дві дитини

 • 44911 переглядiв

В Україні з жовтня від COVID-19 померли 343 людини, в тому числі двоє дітей. У МОЗ нагадаують, якщо людина захворіла вона має перебувати вдома та використовувати маску у разі необхідності вийти в громадське місце.

З початку жовтня від коронавірусної інфекції померла 341 доросла людина та двоє дітей. Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін сказав під час брифінгу, передає кореспондентка УНН.

Стосовно смертельних випадків, то в переважній більшості ми зараз говоримо саме про смертельні випадки внаслідок ковіду. І тут не мусимо забувати про те, що люди з групи ризику. Вони є найбільш уразливими до важкого перебігу або саме ризику летального наслідку. Стосовно кількості, то з жовтня це 343 летальні випадки і, на жаль, є дві дитини віком до 17 років 

- сказав Ігор Кузін.

Деталі

Ігор Кузін наголосив на тому, що якщо людина захворіла вона має перебувати вдома та використовувати маску у разі необхідності вийти в громадське місце. Якщо у хворого є супутні важкі захворювання, надмірна вага або вона відноситься до групи ризику, то звернення до лікаря має відбуватися максимально швидко.

Також він зауважив, що щонайменше 12 млн українців навіть не мають другого бустеру, тобто "по суті вони не мають повноцінного імунітету". Тому, за словами санлікаря, вакцинація має бути основою для профілактики здоров’я кожного українця.

Нагадаємо

6 грудня Ігор Кузін повідомляв, що станом на цей тиждень перевищення епідемічного порогу захворюваності на ГРВІ зафіксовано лише в Чернівецькій області. 

Ганна Оніщенко

Здоров'я