zakhvoriuvanist-na-rak-peredmikhurovoi-zalozy-podvoitsia-do-2040-roku-v-usomu-sviti-doslidzhennia

Захворюваність на рак передміхурової залози подвоїться до 2040 року в усьому світі – дослідження

 • 31548 переглядiв

Захворюваність на рак передміхурової залози подвоїться до 2,9 мільйона випадків на рік у найближчі 15 років в усьому світі. Щорічний рівень смертності збільшиться на 85%, особливо це торкнеться менш заможних країн.

За даними моделювання, опублікованого в журналі The Lancet, протягом наступних років у всьому світі різко зросте захворюваність на рак простати. У найближчі десятиліття кількість чоловіків, у яких діагностуватимуть рак простати, подвоїться. Це особливо стосуватиметься менш заможних країн, передає УНН із посиланням на The Guardian.

Деталі

До 2040 року кількість чоловіків, у яких діагностують рак передміхурової залози, подвоїться до 2,9 мільйона на рік, а щорічна смертність від нього зросте на 85%. – пише видання.

Рак передміхурової залози сьогодні є однією з головних причин смерті у понад 100 країнах світу і найпоширенішим видом раку у чоловіків, - зафіксовано 15% від всіх онкологічних захворювань у чоловіків. Хвороба в більшості випадків виникає у віці старше 50 років.

Шведські лікарі намагаються врятувати кінцівки пораненим українським солдатам19.03.24, 05:56 • [views_0]

Взагалі захворюваність на рак передміхурової залози різко зростає з віком. Оскільки населення світу старіє, а тривалість життя збільшується, нові дослідження прогнозують різке зростання кількості випадків захворювання на рак простати і смертності від нього протягом наступних 15 років.

І "на відміну від інших серйозних проблем, таких як рак легенів або серцево-судинні захворювання, цьому зростанню випадків не можна запобігти за допомогою політики охорони здоров'я ", - зазначають дослідники.

Раннє виявлення хвороби Паркінсона: новий тест допоможе не чекати симптомів роками21.03.24, 14:39 • [views_0]

Ігор Тележніков

Здоров'я