zakonoproekt-pro-oligarkhiv-zelenskiy-u-razi-provalu-golosuvannya-ne-rozpuskatime-vr-i-vlashtuye-referendum

Законопроект про олігархів: Зеленський у разі провалу голосування не розпускатиме ВР і влаштує референдум

 • 15942 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Президент Володимир Зеленський, коментуючи ініційований ним законопроект про деолігархізацію, заявив, що у випадку непідтримання парламентарями закону, шукатиме підтримку в суспільства шляхом референдуму. І що розпускати парламент за провал голосування на сьогодні "з точки зору стабільності немає сенсу". Про це Зеленський заявив під час форуму “Україна 30. Економіка без олігархів”, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Для України сьогодні потрібна стабільність. Але було багато зустрічей, попередження для чиновників. Тому, я вважаю, що я достатньо зробив для того, щоб надати можливість цим структурам цивілізовано працювати в Україні. Тому я сказав про референдум абсолютно відверто. Якщо раптом станеться так, що парламентарі захочуть перетворитися з законників у бізнесменів, то я буду чекати підтримку у суспільства. А поки що я впевнений в партії “Слуга народу”, яка має підтримати”, - зазначив Зеленський.

Деталі

Зокрема, Президент наголосив, що підтримати ініціативу також мають “декілька демократичних партій в парламенті”. На думку Глави держави, законопроект про олігархів є цивілізованим виходом із олігархічного впливу та надання рівних умов для ведення бізнесу на території України.

Відповідаючи на запитання щодо розпуску Верховної Ради у випадку ненадання парламентарями підтримки, Зеленський наголосив, що з точки зору стабільності - немає сенсу розпускати парламент.

Цитата:

“Я вважаю, що розпускати сьогодні Раду з точки зору стабільності немає сенсу. Якщо депутати голосують і працюють, це прекрасно. А якщо навпаки - тоді немає сенсу в роботі Верховної Ради. І це не через те, що я пропоную новий законопроект. Завжди можна запитати Раду. Чому не було тоді кращого закону, якщо цей не підходить? І таких питань дуже багато, які стоять гостро”, - зазначив Президент.

Контекст

У Верховну Раду внесли, а потім - оприлюднили текст президентського законопроекту №5599 про олігархів, в якому зазначено чотири основних критерії, за якими фізичну особу визнають олігархом.

Як зазначили в коментарі УНН у “Слузі народу”, низка додаткових законопроектів про олігархів буде направлена на унеможливлення деструктивного впливу олігархів на ухвалення державних рішень.

Зазначалося, що точна кількість додаткових законопроектів невідома. Але, до кінця поточної сесії ВР в Офісі Президента вже матимуть уявлення про конкретні законопроекти, які Президент запропонує для ухвалення.

Українські Національні Новини

Політика