zastupnyk-solskoho-dmytrasevych-perebuvaie-u-vidriadzhenni-u-minahro-vidpovily-na-zaiavu-prokurora

Заступник Сольського Дмитрасевич перебуває у відрядженні: у Мінагро відповіли на заяву прокурора

 • 27076 переглядiв

У відповідь на заяву прокурора в Мінагро пояснили, що Маркіян Дмитрасевич перебуває у відрядженні в Брюсселі з 22 по 28 квітня для участі у роз'яснювальних зустрічах між Європейською Комісією та Україною в рамках переговорного процесу щодо вступу України до ЄС.

З 22 до 28 квітня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич перебуває у відрядженні у місті Брюссель. Про це йдеться у заяві Міністерства аграрної політики та продовольства України, передає УНН.

Деталі 

Маркіян Дмитрасевич бере участь у роз’яснювальних зустрічах Європейської Комісії та України для здійснення офіційного скринінгу українського законодавства в рамках переговорного процесу "Сільське господарство та розвиток сільських територій". Фактично з цих зустрічей розпочинаються переговори про вступ України до ЄС 

- йдеться в заяві міністерства. 

Зазначається, що з 12 до 21 квітня Маркіян Дмитрасевич, у складі делегації Мінагрополітики та Верховної Ради України, перебував із закордонним візитом у Республіці Північна Македонія.

Як заявили у Мінагро, там Дмитрасевич мав зустріч з міністром сільського, лісового та водного господарства Північної Македонії Люпко Ніколовскі.

Після відрядження у Північну Македонію Маркіян Дмитрасевич одразу поїхав у Брюссель. Зазначимо, що у Міністерстві Маркіян Дмитрасевич координує питання зовнішньої політики та міжнародної співпраці. 

Заступник Міністра Маркіян Дмитрасевич інформував прокурора САП про мету і дату відрядження. Після закінчення переговорів заступник Міністра повернеться в Україну

- підкреслили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. 

Нагадаємо

Під час обрання запобіжного заходу міністру аграрної політики та продовольства України Миколи Сольському прокурор заявила, що заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич залишив територію України і не цей час перебуває за її межами.

Зазначається, що його разом з міністром Миколою Сольським підозрюють у заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень.

Чинному міністру повідомили про підозру: Сольського підозрюють у заволодінні державною землею23.04.24, 09:24 • [views_0]