zbyttia-tu-22m3-rf-u-hur-zaiavyly-shcho-syly-bezpeky-shche-budut-dyvuvaty-rf

Збиття Ту-22М3 рф: у ГУР заявили, що Сили безпеки ще будуть "дивувати" рф

 • 16245 переглядiв

Українські війська успішно збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 з крилатими ракетами, вперше знищивши такий літак.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що сьогоднішня вдала операція зі збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 - це не все, що заплановано. Сили оборони України будуть й далі дивувати - у хорошому сенсі для українців - противника. Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Операція тривала понад тиждень. В основі своїй вона повторює певною мірою прийоми, які були застосовані під час знищення літака стратегічної розвідки (А-50 – ред.) Під час польоту – це перша подібна успішна операція. Ту-22МЗ знищено, і ворог не очікував на це

 сказав Юсов.

Він висловив сподівання, що після знищення Ту-22МЗ на деякий час покращиться ситуація для Одеської області щодо ризиків ракетних ударів.

"Після знищення літака А-50 й після сьогоднішнього знищення Ту-22МЗ на деякий час, принаймні, є сподівання, що для Одеської області стосовно ризиків ракетних ударів ситуація покращиться", - вказав він.

Але це, звичайно, не все, що заплановано, і Сили безпеки та оборони будуть й далі дивувати в хорошому сенсі для нас противника

- заявив Юсов.

Доповнення

У результаті операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні. Ворожий літак вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими самими засобами, якими раніше було уражено російський А-50.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що вперше зенітні ракетні підрозділи ЗС ЗСУ у взаємодії з розвідкою знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 з двома крилатими ракетами Х-22.

У росії підтвердили загибель одного з пілотів збитого бомбардувальника Ту-22М3.