zelenskyi-nazvav-podviinymy-standartamy-zbyttia-soiuznykamy-iranskykh-raket

Зеленський назвав подвійними стандартами збиття союзниками іранських ракет

 • 57489 переглядiв

Президент Зеленський розкритикував західних союзників за те, що вони демонструють подвійні стандарти, допомагаючи Ізраїлю збивати іранські ракети і безпілотники, але не надаючи такого ж рівня підтримки Україні проти російських повітряних атак.

   Допомога західних союзників Ізраїлю збити іранські ракети й дрони - це демонстрація подвійних стандартів. Таку думку висловив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам, та зазначив, що в питанні захисту України більше політики, а в питанні захисту Ізраїлю була прагматика, передає кореспондент УНН.

В чому головне питання подвійних стандартів. В тому, що політика в цілому - це подвійні стандарти. Тому в питанні захисту України більше політики, а в питанні захисту Ізраїлю була прагматика. Ми завжди виступали за те, щоб наші партнери та союзники були партнерами та союзниками. Прагматичними партнерами і союзниками, які розуміли, що для того, щоб захистити Україну треба всі свої можливості впливу на захист неба, не тільки політичні, фінансові, санкційні, все що вони робили, але й оборонні можливості також використовувати

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що для України це дуже важливо.

Коли ми казали з першого дня війни: Закрийте небо. Захистіть, будь ласка, Україну. Нам казали ми можемо зробити ось так, а інакше ми будемо втягнуті у війну з російською федерацією. Тому що ви не є країною НАТО, а ми є країни НАТО. Тут історія абсолютно прагматична з Ізраїлем. Їм потрібно було знищити все, що летіло на голову ізраїльтянам. Молодці, що знищили, і слава Богу. Але тим не менше це і є подвійні стандарти. Всі забули в таким момент, що Ізраїль не є країною НАТО. Вони показали всю міць союзників

- зауважив Зеленський. 

Боррель про реагування союзників на удари по Україні та Ізраїлю: не можна дати однакову відповідь, адже обставини не однакові17.04.24, 08:52 • [views_0]

За словами президента України, можна довго дискутувати про те, що насамперед це було не так, ракети Ірану летіли над іншими країнами, де базувалися союзницькі бази, тому вони все збили ще до Ізраїлю, вони захищали цей простір над своїми базами.

Але все це буде чесно кажучи подвійні стандарти. Літаки росії, і ракети випущенні з російських літаків неодноразово перетинали кордон, повітряний простір Польщі, наприклад під час цієї війни. І Польщі, і Румунії. Вибачте, але там не було ніяких реакцій. Тобто це говорить про подвійні стандарти

- вважає Зеленський.

Країни-союзниці можуть допомагати Україні збивати ракети рф - Зеленський20.04.24, 16:45 • [views_0]

Доповнення

У ніч на 14 квітня Іран випустив по Ізраїлю понад 300 ракет й БПЛА. Reuters повідомляло, що атака понад 300 ракет і безпілотників, здебільшого запущених з Ірану, завдала, лише "скромних" пошкоджень, оскільки більшість із них була збита ізраїльською системою оборони "Залізний купол" та за допомогою США, Великої Британії, Франції та Йорданії.

Аналітики Інституту вивчення війни ISW повідомляли, що схема іранської атаки на Ізраїль у ніч на 14 квітня схожа на удари, які росія неодноразово завдавала по Україні.

Ефективне протистояння повітряним атакам з допомогою союзників - можливе. На це звернув увагу Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні. Зокрема, він взяв за приклад відбиття масованої атаки Ірану по Ізраїлю минулої ночі, та закликав союзників "не заплющувати очі на російські ракети та дрони".