armiia-rf-z-pochatku-roku-vypustyla-v-napriamku-kyieva-ponad-180-raket-ta-shakhediv-kmva

Армія рф з початку року випустила в напрямку Києва понад 180 ракет та "шахедів" - КМВА

 • 55801 переглядiв

З початку 2024 року росія випустила в бік Києва понад 180 ракет і безпілотників, зокрема 5 гіперзвукових ракет "Циркон", 11 балістичних ракет повітряного базування "Кинжал" і 6 балістичних ракет "Іскандер".

З початку 2024 року росія застосувала в напрямку Києва понад 180 засобів ураження. Зокрема, за три місяці столицю атакували 5 гіперзвукових ракет "Циркон", 11 аеробалістичних ракет "Кинджал" та 6 балістичних ракет "Іскандер". Про це у понеділок повідомили в КМВА, передає УНН.

Як повідомляється, ворог систематично атакує ударними дронами та ракетами різних типів та модифікацій.  З 01.01. 2024 до 01.04.2024 в напрямку Києва росіяни застосували понад 180 засобів ураження.

З них:

-       5 одиниць 3М22 "Циркон";

-       11 одиниць Х-47М2 "Кинджал";

-       6 одиниць Іскандер-М;

-       3 одиниці Х-69;

-       1 одиниця "Калібр";

-       113 одиниць Х-101;

-       48 ударних БпЛА типу "Shahed".

В КМВА вказали, що було неймовірно важко, але Київ витримав ці удари.

Додатково 

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз після проведених досліджень першими офіційно повідомили, що 7 лютого під час удару по Україні рф застосувала ракети "Циркон".

"За попередньою інформацією, дійсно маємо наявний факт використання ракети 3М22 "Циркон". Про це свідчить маркування на частинах та уламках, ідентифікація вузлів і деталей, особливості відповідного типу зброї. На кількох уламках шляхом лазерного гравіювання та методом тиснення виконано надпис 3Л22, що свідчить про конкретний вузол з конкретного виробу. Крім того, болти на рульових механізмах мають маркування у вигляді цифр 26, що є особливістю "Циркону".

Інші маркування на уламках ракети вказують на дату виробництва її складових компонентів− кін. 2023-2024 роки. Це означає, що ракета була зібрана нещодавно", - повідомив раніше директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Згодом Рувін уточнив, що у небі над Київщиною були збиті два "Циркони". Ракета не відповідає заявленим росією характеристикам і не містить жодних новітніх технологій. 

"Ракета летіла зі швидкістю не більше ніж 2,5 тисячі кілометрів. Уражаючі фактори поки що теж не відповідають заявленим. Збірка російська: у деяких місцях ще лазером написані номери, а десь видряпані цвяхами. Деякі плати ручної збірки. Є новітні речі безпосередньо у деяких вузлах. Решта все: стандартні двигуни, якість металу, складові частини нічим особливим не вирізняються, нічого революційного немає. Ми, правда, зараз вивчаємо, яка вибухова речовина використовувалася", - розповів Рувін.

Проаналізувавши інформацію КНДІСЕ, розвідка Великої Британії припустила, що для запуску "Циркону" по Україні рф могла використати наземний комплекс берегової оборони К-300