ataka-vzhe-zdiysnyuyetsya-u-gur-rozkrili-podrobitsi-pro-plan-rf-z-destabilizatsiyi-ukrayini-maydan-3

“Атака вже здійснюється”: у ГУР розкрили подробиці про план рф з дестабілізації України “Майдан-3”

 • 19949 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розкрив перші деталі російської кампанії з дестабілізації України під назвою "Майдан-3“ та заявив, що російська інформаційна атака вже здійснюється. Про це УНН повідомляє з посиланням на NV.

Цитата

“Це не якась одна тема, це паралельно посилення низки конфліктних подій всередині країни. Це посилення внутрішніх розбіжностей із використанням традиційних російських і пропагандистських наративів. Ми бачимо, що останнім часом російська пропаганда знову приділяє надзвичайно багато уваги, зокрема, внутрішньоукраїнським політичним подіям”, — сказав Юсов.

Деталі

За його словами, це свідчить про те, що внутрішня ситуація в Україні важлива для рф. Тому, за його словами, атака з боку росіян спрямована “не просто на те, аби потішити чиєсь самолюбство”.

Юсов зауважив, що в росії традиційно відповідальний за реалізацію найбільш масштабних економічно-психологічних операцій проти України перший заступник керівника адміністрації президента рф Сергій Кірієнко. До того ж за словами представника ГУР, останнім часом фіксується повернення Владислава Суркова, одного з авторів проєкту “Новоросія”, до пропагандистської ідеологічної роботи проти України.

Юсов підкреслив, що розвідка і раніше повідомляла про те, що росія регулярно реалізовує одночасно цілу низку інформаційно-психологічних операцій проти України, які зорієнтовані як на зовнішню аудиторію для того, щоб дискредитувати державу і послабити проукраїнську коаліцію у світі, так і на українську аудиторію.

За його словами, завдання операцій, що спрямовані на українську аудиторію, полягають в розколі суспільства, деморалізації до спротиву, демотивації до опору російським загарбникам, а також посилення і зміщення акцентів на внутрішні протиріччя перед зовнішньою агресією.

Юсов зазначив, що це були й ключовими завданнями російської пропаганди, російського режиму і російських спецслужб ще задовго до повномасштабного вторгнення. Проте росіяни не змогли добитися своїх цілей, адже єдність українського суспільства була запорукою як внутрішнього опору, так і формування зовнішньої коаліції.

Контекст

Зеленський заявляв, що росія прагне посіяти розкол в українському суспільстві, щоб “усунути президента”.

Українські Національні Новини

Політика