cherez-sanktsii-rosiiany-ne-mozhut-vyhotovyty-dostatniu-kilkist-droniv-tsentr-natssprotyvu

Через санкції росіяни не можуть виготовити достатню кількість дронів - Центр нацспротиву

 • 24895 переглядiв

Через західні санкції та відсутність європейських комплектуючих російська компанія "Іжмаш - Безпілотні системи" не змогла виконати державне замовлення на виробництво безпілотного комплексу "Гранат-4".

Через західні санкції росіян не може виробити заплановану кількість безпілотників, оскільки їй бракує  європейських запчастин. Про це пише УНН з посиланням на Центр національного спротиву.

 Деталі 

Зокрема, російське підприємство "Іжмаш – безпілотні системи" не виконало держзамовлення щодо виробництва комплексу "Гранат-4" через відсутність європейських комплектуючих.

Міністерство оборони рф уклало договір з заводом щодо виробництва нових комплексів влітку 2023 року, але вже у жовтні завод, на основі незалежного висновку торгово-промислової палати Удмуртії, повідомив що не може виконати замовлення через санкції та відсутність комплектуючих з ЄС

- резюмували в Спротиві. 

Відповідний документ у розпорядження Центру національного спротиву передали небайдужі працівники заводу:

Довідково

Безпілотний комплекс "Гранат-4" з літальним апаратом зі злітною масою до 30 кг призначений для ведення повітряної розвідки місцевості, проведення радіорозвідки для пошуку станцій стільникового зв’язку, здійснення патрульних та спостережних польотів та виконання пошуково-рятувальних операцій.

Корисне навантаження дрона може включати електрооптичну та інфрачервону камери, безпілотник також може бути обладнаний засобами аерофотографування та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

22.02.24, 02:50 • [views_0]