dlia-vidnovlennia-elektropostachannia-kharkovu-mobilizovano-vsi-resursy-halushchenko

Для відновлення електропостачання Харкову мобілізовано всі ресурси – Галущенко

 • 42329 переглядiв

Всі ресурси були мобілізовані для якнайшвидшого відновлення електропостачання Харкова, регіону з найскладнішою ситуацією після російської терористичної атаки.

У Харкові найскладніша ситуація з електропостачанням, якщо порівнювати з іншими регіонами, що зазнали впливу сьогоднішньої терористичної атаки росіян. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Деталі

\Роботи по Харкову ведуться щогодинно, ми відновлюємо постачання електроенергії і маємо відповідні плани, щоб зробити це якнайскоріше. Ми мобілізували всі ресурси для максимально швидкого відновлення. Критична інфраструктура заживлена, зараз відбуваються роботи для забезпечення постачання електроенергії населенню

розповів міністр.

Очільник Міненерго наголосив, що для прискорення робіт у регіон направлено бригади енергетиків і з інших областей.

Також Герман Галущенко розповів, що під час сьогоднішньої масованої атаки одна з ворожих ракет влучила безпосередньо в дамбу Дніпровської ГЕС.

Я не знаю, чи це випадковість, бо російські телеграм-канали відразу почали розганяти дезінформацію, що українці підірвали дамбу... Але від терористів можна очікувати чого завгодно. Та я впевнений, що ми впораємось і з цією ситуацією

додав він.

Міністр наголосив, що найкращим рішенням для захисту енергетичної інфраструктури є посилення української протиповітряної оборони.

"Від кількості систем ППО залежить безпека енергосистеми. Нами було реалізовано  і пасивні системи безпеки, ми бачимо, де вони працюють і де їх треба покращити. Але у будь-якому разі цей досвід робить нас тільки сильнішими".

На Харківщині запроваджують альтернативні оповіщення про повітряну тривогу через перебої зі світлом22.03.24, 12:45 • [views_0]