do-ksu-nadishlo-podannya-schodo-konstitutsiynosti-zakonu-pro-vidokremlennya-gts-vid-naftogazu

До КСУ надійшло подання щодо конституційності закону про відокремлення ГТС від Нафтогазу

 • 14265 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. До Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 47 народних депутатів України щодо конституційності закону України "про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КСУ.

"До Конституційного Суду України 28 травня надійшло конституційне подання 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень абзаців другого, третього частини третьої статті 89, частини п’ятої статті 136 Господарського кодексу України, статті 14 Закону України "Про трубопровідний транспорт", абзацу дванадцятого частини першої статті 4 Закону України "Про управління об’єктами державної власності", абзацу другого частини шостої статті 21, абзацу першого частини третьої, частини четвертої статті 44 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" в редакції Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що суб’єкт права на конституційне подання вважає, що оспорюваний Закон України не відповідає низці статей Основного Закону.

Нагадаємо, необхідний для відокремлення оператора ГТС закон набув чинності.

Українські Національні Новини

Політика