dopomoha-vzhe-v-dorozi-stoltenberh-anonsuvav-pakety-viiskovoi-dopomohy-ukraini-vid-chleniv-nato

“Допомога вже в дорозі”: Столтенберг анонсував пакети військової допомоги Україні від членів НАТО

 • 92725 переглядiв

Декілька країн-членів НАТО взяли на себе конкретні зобов'язання надати військову допомогу Україні, в тому числі боєприпаси, безпілотні літальні апарати і додаткову фінансову підтримку, про яку буде оголошено найближчим часом.

Декілька членів НАТО взяли конкретні зобов’язання надання Україні військової допомоги, про що буде оголошено незабаром. Про це повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг у п’ятницю за підсумками засідання Ради Україна-НАТО, передає УНН.

Деталі

Міністри також обговорили багато інших нагальних потреб, зокрема щодо надання 155 мм снарядів, безпілотних апаратів та іншого. Кожен член НАТО вирішуватиме, що надавати. Декілька членів Альянсу взяли конкретні зобов’язання під час зустрічі та завершують роботу над внеском, який, я очікую, буде оголошено незабаром. Допомога вже в дорозі. Тільки цього тижня Данія зробила нову заставу для України, а Нідерланди оголосили про додаткові 4 мільярди євро військової підтримки. Чехія підтвердила, що вона закупила півмільйона артилерійських снарядів через свою ініціативу з боєприпасів

- сказав Столтенберг.

Він зазначив, що вітає прогрес, досягнутий у Конгресі США щодо завтрашнього голосування щодо критично важливого пакету допомоги Україні.

Я розраховую, що законопроєкт буде прийнято без подальших зволікань. Союзники повинні глибоко копати свої запаси. І прискорити доставку ракет, артилерії та боєприпасів. Україна використовує надану нами зброю для знищення російських бойових можливостей. Це робить нас усіх безпечнішими. Тож підтримка України – це не благодійність. Це інвестиція в нашу власну безпеку

- резюмував Столтенберг.

Нагадаємо

За підсумками засідання Ради Україна-НАТО за участю Президента Володимира Зеленського, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що міністри оборони країн Альянсу погодилися надати подальшу військову підтримку Україні, включаючи посилення ППО.