ihrovyi-hihant-embracer-group-rozdiliaietsia-na-try-kompanii

Ігровий гігант Embracer Group розділяється на три компанії

 • 102957 переглядiв

Embracer Group, власник Tomb Raider і The Lord of the Rings, планує розділитися на три окремі компанії, що спеціалізуються на AAA-іграх, інді-іграх, мобільних і настільних іграх.

Шведський ігровий конгломерат Embracer Group, власник Tomb Raider та The Lord of the Rings, оголосив у понеділок про плани розділитися на три компанії, які окремо спеціалізуються на іграх ААА-класу, інді-іграх, мобільних іграх та настільних іграх, пише УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Ідеться про три окремі компанії, які займаються іграми та розвагами: Asmodee Group, Coffee Stain & Friends та Middle-earth Enterprises & Friends.

За даними Embracer, це будуть окремі компанії, акції яких котируються на біржі. Цей крок дозволить "кожній організації краще зосередитися на своїх основних стратегіях та пропонувати більш диференційовані та чіткіші історії акцій для існуючих та нових акціонерів".

Embracer Group, відома придбанням прав на приголомшливу кількість франшиз, таких як Tomb Raider та The Lord of the Rings, проводить агресивну "реструктуризацію" після того, як минулого року програла партнерську угоду на 2 мільярди доларів. З того часу компанія закрила кілька проектів та студій, звільнила співробітників по всьому світу і продала розробника Borderlands Gearbox компанії Take-Two за невелику частку від 1,3 мільярда доларів, у які він був оцінений, коли його було придбано три роки тому.

Три нові компанії будуть розділені таким чином:

Middle-earth Enterprises & Friends: ця компанія, яка буде перейменована з Embracer Group, описується як "творчий центр у розробці та виданні ігор AAA", яка збереже право власності на Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, Tomb Raider та IP-адреси The Lord of the Rings.

Asmodee Group: новий підрозділ, що займається випуском та розповсюдженням настільних ігор. Існуючий каталог включає такі відомі ігри, як Ticket to Ride, 7 Wonders, Azul, CATAN, Dobble та Exploding Kittens. Asmodee також займається розробкою ліцензійних настільних ігор за мотивами франшиз The Lord of the Rings, Marvel, Game of Thrones і Star Wars. Embracer очікує, що виділення акцій та лістинг акцій відбудуться "протягом 12 місяців".

Coffee Stain & Friends: описується як "різностороння ігрова організація", яка зосередиться на інді-іграх, іграх середнього сегменту та безкоштовних іграх. Об'єкти, що знаходяться під керуванням цієї нової компанії, включають Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown та Valheim. Очікується, що лістинг акцій стане доступним у 2025 році.

Disney та Epic Games створять новий ігровий всесвіт на основі історій із фільмів Marvel, Star Wars, Avatar та інших08.02.24, 11:01 • [views_0]

Юлія Шрамко

Економіка