izrail-hotuie-nastup-na-rafakh-i-poperedzhaie-pro-evakuatsiiu-palestynskykh-tsyvilnykh

Ізраїль готує наступ на Рафах і попереджає про евакуацію палестинських цивільних

 • 18392 переглядiв

Ізраїль готується до широкомасштабного наземного наступу на місто Рафах на півдні сектора Газа і попереджає про евакуацію палестинського цивільного населення, плануючи нанести удари по чотирьох батальйонах ХАМАС, які, як вважають, базуються в цьому місті.

Ізраїль заявляє, що "просувається вперед" з планами розпочати широкомасштабний наземний наступ на півдні сектора Газа; ізраїльські військові готові евакуювати палестинських цивільних з на міста Рафах. Про це, із посиланням на заяву чиновника Міноборони Ізраїлю повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Представник ізраїльського уряду заявив, що Ізраїль "просувається вперед" у проведенні наземної операції, але не назвав жодних термінів. При цьому у ЦАХАЛ попередили, що готові евакуювати цивільних палестинців, - у Міноборони країни доповіли про закупівлю 40 000 наметів, кожен з яких розрахований на 10-12 осіб.

Речник уряду Нетан’ягу Девід Менсер заявив, що метою ЦАХАЛ є чотири батальйони ХАМАС, які, як вважають військові, базуються в місті Рафах.

Довідково

Рафах, який примикає до єгипетського кордону, нараховує понад мільйон палестинців, які втекли від піврічного наступу Ізраїлю через решту Гази. Мешканці кажуть, що перспектива знову втекти жахає.

Мені потрібно прийняти рішення, чи залишати Рафах, тому що ми з мамою боїмося, що раптово може статися вторгнення, і ми не матимемо часу, щоб втекти

- сказала 30-річна Айя, яка тимчасово живе в місті зі своєю родиною.

За її словами, кілька сімей нещодавно переїхали до табору біженців у прибережному Аль-Мавасі, але їхні намети загорілися, коли танкові снаряди впали неподалік.

Рідкісна публічна поїздка: представники Північної Кореї відвідали Іран24.04.24, 09:04 • [views_0]

Доповнення

Тим часом, в Організації Об'єднаних Націй головний гуманітарний координатор по Газі заявляє, що майбутнє багатьох людей в Газі знаходиться "в підвішеному стані", передає Euronews.

Інфраструктура охорони здоров'я Гази зруйнована - ті кілька лікарень, які ще залишилися, намагаються функціонувати через гостру нестачу матеріалів і часті перебої з електропостачанням. З наближенням літа і підвищенням температури в Газі зростає загроза поширення інфекційних захворювань

– каже Сігрід Кааг, старший координатор з гуманітарних питань та відновлення Гази.

Нагадаємо

Ізраїль проводить "наступальну" операцію проти "Хезболли" на півдні Лівану, в результаті якої, за словами міністра оборони Ізраїлю, загинула половина регіонального керівництва "Хезболли".

ЦАХАЛ завдав ударів по об'єктах "Хезболли", ракетній установці на півдні Лівану після атаки на Ізраїль24.04.24, 10:31 • [views_0]