knr-vvela-sanktsii-proty-dvokh-kompanii-zi-ssha-za-prodazh-zbroi-taivaniu

КНР ввела санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню

 • 17171 переглядiв

Китай наклав санкції на дві великі американські збройові компанії, General Atomics Aeronautical Systems і General Dynamics Land Systems, за продаж зброї Тайваню, посилаючись на втручання в його внутрішні справи і порушення принципу "єдиного Китаю".

Китай запровадив санкції проти двох великих американських компаній-виробників озброєнь у відповідь на продаж ними зброї Тайваню. Про це повідомляє МЗС КНР, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що обмеження торкнулись General Atomics Aeronautical Systems, яка виробляє безпілотні літальні апарати, та виробника військових автомобілів General Dynamics Land Systems.

МЗС Китаю заявили, що продаж зброї Тайваню є серйозним втручанням у внутрішні справи Китаю і завдає шкоди його суверенітету та територіальній цілісності.

Продовження продажу зброї Сполученими Штатами китайському регіону Тайвань є серйозним порушенням принципу одного Китаю та положень трьох спільних китайсько-американських комюніке,

- йдеться у повідомленні.

Санкції КНР передбачають замороження майна та всіх активів згаданих компаній у Китаї й заборону їх керівникам на в’їзд до країни.

Нагадаємо

За словами керівника Індо-Тихоокеанського командування США адмірала Джона Аквіліно,Китай нарощує свій військовий і ядерний арсенал у масштабах, небачених з часів Другої світової війни, і все вказує на те, що він дотримується амбіцій бути готовим до вторгнення на Тайвань до 2027 року.