koalitsiia-droniv-vzhe-zibrala-dlia-zsu-maizhe-500-milioniv-yevro

Коаліція дронів вже зібрала для ЗСУ майже 500 мільйонів євро

 • 38609 переглядiв

Ініційована Латвією Коаліція безпілотників зібрала майже 500 мільйонів євро для Збройних сил України. Зокрема, Данія і Нідерланди вже оголосили про закупівлю безпілотників на суму 400 мільйонів євро.

Коаліція дронів, ініційована Латвією на підтримку Сил оборони України, вже зібрала майже 500 мільйонів євро по потреби ЗСУ. Про це на своїй сторінці в X, заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, передає УНН.

Деталі 

Майже 500 мільйонів євро – таку суму на дрони вже зібрала коаліція безпілотників, ініційована Латвією. Наразі про спільну закупівлю дронів на суму 400 млн євро оголосили Данія та НІдерланди

- йдеться у дописі. 

Також міністр оборони Латвії розповів, що 70 мільйонів євро в Коаліцію інвестує Канада, ще щонайменше 10 мільйонів Латвія і ще три - Литва. 

05.04.24, 12:43 • [views_0]

  Тривають активні переговори з іншими країнами безпілотної коаліції 

- підсумував Спрудс. 

Нагадаємо

Україна створила Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від країн-партнерів. Наразі союзники створили вже 8 коаліцій, серед них такі як коаліція авіаційних спроможностей, коаліція протиповітряної і протиракетної оборони.