na-dnipropetrovschini-u-bagatoverkhivtsi-nevidomi-rozlili-rtut

На Дніпропетровщині у багатоповерхівці невідомі розлили ртуть

 • 12905 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У місті Кам’янське, Дніпропетровська область, у ліфтовому холі та ліфтовій кабіні під’їзду багатоквартирного житлового будинку виявили розлиту ртуть, передає УНН із посиланням на повідомлення ГУ ДСНС Дніпропетровської області.

"23-го червня о 09:30 надійшло повідомлення від мешканців багатоповерхівки про те, що у ліфтовому холі та ліфтовій кабіні під’їзду багатоквартирного житлового будинку на проспекті Перемоги Дніпровського району міста Кам’янське, виявлено розлиту ртуть", - йдеться у повідомленні.

По прибуттю рятувальників до місця події встановлено, що на першому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, розлита ртуть.

"Також, наявні сліди у ліфтовому холі та ліфтовій кабіні. Надзвичайники призупинили роботу ліфта, обмежили доступ до під’їзду та у засобах захисту органів дихання розпочали демеркуризацію місць розливу ртуті. Ртуть зібрано у герметичну ємкість, приміщення провітрено та оброблено спеціальними миючими засобами. Загальна маса зібраної ртуті склала близько 960 грам", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок події загиблих та постраждалих немає.

До робіт залучено 4 чоловіка особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки Головного управління.

Нагадаємо, на Київщині затримали чоловіка, який намагався продати 30 кг ртуті.

Українські Національні Новини

Суспільство