na-kharkivshchyni-ta-odeshchyni-pislia-atak-rf-dosi-hrafiky-vidkliuchen-import-elektryky-zaplanovano-z-5-krain

На Харківщині та Одещині після атак рф досі графіки відключень, імпорт електрики заплановано з 5 країн

 • 34640 переглядiв

Через мережеві обмеження в Харківській та Одеській областях діють графіки аварійних відключень, але заплановано імпорт електроенергії з 5 країн, і дефіциту в енергосистемі не очікується.

На Харківщині та Одещині через мережеві обмеження діють графіки відключень. Імпорт електроенергії заплановано з 5 країн. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується. Про це повідомили у середу у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Генерація і споживання

"У всіх постраждалих містах повністю заживлена критична інфраструктура, частково відновлено роботу електротранспорту", - вказали у компанії.

Також вказано, що "відновлена можливість подачі електроенергії мережами обленерго для всіх споживачів, що були знеструмлені внаслідок ракетних та дронових атак росіян на енергооб'єкти".

"Але на підстанціях Укренерго, які передають електроенергію від електростанцій до мереж обленерго, пошкоджено важке високотехнологічне обладнання, заміна якого потребує часу", - вказали у компанії.

"Через це в найбільш постраждалих регіонах споживачі отримують електроенергію чергами – тобто діють графіки погодинних відключень (ГПВ)", - повідомили у НЕК.

Наразі обмеження споживання, як зазначається, застосовані на:

- Харківщині

- Одещині

"У Хмельницькій області та Кривому Розі наразі обмежень немає. Але при зростанні споживання Диспетчерський центр "Укренерго" буде вимушений застосувати заходи обмеження споживання", - вказали у компанії і закликали споживати електроенергію ощадливо.

"На постраждалих від російських ракет електростанціях працюють ДСНС та ремонтні бригади, триває розбір завалів, фіксація пошкоджень", - додали у НЕК.

Сонячна погода, як зазначається, сприяє роботі сонячних електростанцій. Вчора вдень, з 16:15 до 17, для збереження балансу в енергосистемі обмежувалась робота об’єктів ВДЕ з потужністю 398 МВт.

Імпорт та експорт

"Імпорт: зранку й далі протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 12 802 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 537 МВт. Експорт: не заплановано", - повідомили в Укренерго.

Знеструмлення

Вчора в місті Харків фахівці обленерго відновили можливість подачі електроенергії для 1 938 споживачів.

На ранок, як вказано, знеструмлено 393 населені пункти. Через бойові дії: є нові знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій областях.